ERDOĞAN'DAN ÖĞRETMENLERE: DOĞUDA SIKINTILI YERLER VAR ALMA...

Milli Eğitim Bakanlığı, 30 bin öğretmen atamasını bugün yapıyor. MEB Şura Salonu'nda düzenlenen törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kuraları çektik doğu çıktı. Bunun telaşı içine kapılanlar varsa o da yanlış. Sıkıntılı yerler var doğru. Yavrularımızı alacaksınız ve nakış işler gibi işleyeceksiniz ve yarının dünyasını sizler oluşturacaksınız" dedi.

ERDOĞAN'DAN ÖĞRETMENLERE: DOĞUDA SIKINTILI YERLER VAR ALMA...
30 bin öğretmenin ataması bugün yapıldı.. Atamalar, elektronik ortamda yapıldı.
Milli Eğitim Bakanlığı'nca MEB Şura Salonu'nda düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da katıldı..
Törende şu sıralar bir konuşan Erdoğan, yeni atamalarla öğretmen sayısının  923 bine çıkacağını söyledi.
Atamaların 121 bin kişi içinden yapılacağını aktaran Erdoğan, özetle şu ifadeleri kullandı:
"Fatih Projemiz eksik ama bu yıl yapılacak ihalelerle bunu sürdüreceğiz. Fatih Projesi'ni 3 yıl içinde bitireceğiz. Hiçbir öğrencimizin imkansızlıklar nedeniyle okuldan mahrum kalmayacağını belirtiyorum. Okul öncesi eğitimi de süratle yaygınlaştırıyoruz.
Artık her ilimizde üniversite var. Bugün en doğusundan en batısına her yerde üniversite var. Eğitim alanında büyük bir devrim gerçekleştirdik. Bugün kimse ülkemizde eğitim altyapısıyla ilgili can alıcı bir sorundan bahsedemez. Eksiklerimiz var ama devasa sorunlarımız yok. Bundan sonra eğitimin kalitesini yükseltmeye odaklanmalıyız. Bakanlık müfredatı elden geçirip sadeleştirme çalışmasını başlattı."
Öğretmenlik adanmışlık isteyen bir meslektir. Siz şu anda işsiz kaldım, maaş temin edeceğim bir işe gireceğim diye yola çıktım diyorsanız yanlış. Sizleri bir nesli yetiştirmeye kendini adamış muallimler olarak görüyoruz.
Öğretmenlik herhangi bir istihdam alanı olarak görülecek bir meslek değil. Bir takım işler var herkes yapabilir ama öğretmenlik öyle değil. Öğretmenlik sevmezseniz çekilecek bir kahır değil. Öğrencilere ne kadar yüksek standartlı eğitim verirsek hedeflere o derece yaklaşırız.
Kuraları çektik doğu çıktı. Bunun telaşı içine kapılanlar varsa o da yanlış. Sıkıntılı yerler var doğru. O sıkıntılı yerlerde bu kadar şehit veriyoruz. Oralarda kimse herhangi bir operasyona giremez. Bu toprakları kimseyle paylaşmayız. Birlikte bu kararlı yürüyüşümüzü sürdürmemiz lazım. Yavrularımızı alacaksınız ve nakış işler gibi işleyeceksiniz ve yarının dünyasını sizler oluşturacaksınız."
Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER