ERGİN'İN VERDİĞİ YETKİYİ BOZDAĞ GERİ ALDI

Bozdağ yeniden bir numara oldu

ERGİN'İN VERDİĞİ YETKİYİ BOZDAĞ GERİ ALDI

HSYK Genel Kurulu toplantılarında gündemi Bozdağ belirleyecek, basın açıklamalarını Bozdağ yapacak, üyeler hakkındaki adli ve disiplin soruşturmalarını doğrudan Genel Kurul’a götürebilecek


Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK), “rüşvet ve yolsuzluk” operasyonu sonrasında Adli Kolluk Yönetmeliği’nde yapılan değişikliklerin anayasa ve yasalara aykırı olduğuna yönelik basın açıklamasına “Kurulun açıklama yapma yetkisi yok” diyerek tepki gösteren Adalet Bakanı ve HSYK Başkanı Bekir Bozdağ, çarpıcı bir karara imza attı. Bozdağ, eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in HSYK Başkanvekiline devrettiği tüm yetkileri geri aldı.
 
 
 
Ergin de yazı yazmıştı
Bu kapsamda Bozdağ, seçimle göreve gelen HSYK üyeleri hakkında adli ve disiplin soruşturmasını gerektiren ihbar ve şikayetleri doğrudan veya ön inceleme sonucu Genel Kurul’a götürebilecek. HSYK Genel Kurulu’nun toplantı gündemini de Bozdağ belirleyecek. Kurul’u yönetme ve temsil yetkisi kendisine ait olduğundan HSYK adına basın açıklamalarını da Bozdağ yapacak.
HSYK ile eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin arasında Kurul tarafından yapılacak açıklamalarla ilgili daha önce de sorun yaşanmıştı. 16 Ağustos 2013’de Nevşehir’de Hacı Bektaş Veli’yi anma etkinliklerinde Bekir Bozdağ’a yumruklu saldırıda bulunan Hüseyin Satı’nın savcılık tarafından serbest bırakılması üzerine dönemin Başbakan Yardımcısı Bekir  Bozdağ, “Yumruğu savcılar yeseydi, sonuç ne olurdu bilmiyorum” açıklamasında bulunmuştu. HSYK da Bozdağ’ın, saldırganı serbest bırakan savcıyı eleştiren açıklaması üzerine 20 Ağustos’ta bir açıklama yapmış ve “İstenen cezanın iki yıldan fazla olmadığı suçlarda tutuklama kararı verilemez” değerlendirmesinde bulunmuştu. Kurul’un bu açıklamasının ardından  dönemin Adalet Bakanı Sadullah Ergin, bir yazı yazarak, “izni ve onayı olmadan açıklama yapılmamasını” istemişti.
Güncelleme Tarihi: 31 Aralık 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER