ESENYURT' TA ÖĞRETMENLER SOSYAL TESİSİNİN TEMELİ ATILDI

ESENYURT' TA ÖĞRETMENLER  SOSYAL TESİSİNİN  TEMELİ ATILDI
      Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu 1 dönüm arazi üzerine inşa edilen Esenyurt Belediyesi Öğretmenler Sosyal Tesisinin temelini attı. Başkan Kadıoğlu, hizmetlere devam edeceklerini belirterek, “Durmayacağız, yola devam edeceğiz” dedi.
      Esenyurt ’ta yaşayan 3 bin öğretmenin her türlü sosyal faaliyetlerini yapabileceği 1 dönüm üzerine kurulacak olan Esenyurt Belediyesi Öğretmenler Sosyal Tesisinin temelleri atıldı. Temel atma töreni Esenyurt Belediyesi Halk Oyunları Ekibinin gösterileri ardından konuşmalar ile devam etti.
      3 kat olarak inşa edilecek olan tesiste; sosyal alanlar, kafeterya, konferans salonu, yönetim bölümü, bahçe ve yeşil alanlar bulunuyor. Tesisin temel atma töreninde, Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Özvatan ve Türk-Eğitim-Sen Sendika yöneticileri birlikte butona basarak tesise ilk harcı döktüler.
        KADIOĞLU,“DURMAYACAĞIZ, YAPACAK DAHA ÇOK İŞİMİZ VAR
      Öğretmen mesleğinin kutsallığına dikkat çeken Kadıoğlu, belediye olarak öğretmenlere her türlü desteği vereceklerini söyledi. Kadıoğlu, “Burası öğretmen kardeşlerimize ait olsun. Gecikmiş bir şey, okullar daha önemli olduğu için okulları önceliğe aldık. Burasını da inşallah bu yaz bitirip, kendilerine tahsis edeceğiz” diye konuştu. Esenyurt ’un çok hızlı bir şekilde geliştiğini belirten Necmi Kadıoğlu, “Dünün Esenyurt ’unu unutmayın” dedi.
       DEMİR,” İŞİMİZ EĞİTİM
     Bir süre önce, Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ile görüşmesinde,Esenyurt ta Öğretmenevi yapılması talebinde bulunan,Türk Eğitim-Sen İstanbul 9 Nolu Şube başkanı Enver DEMİR “İşimiz,eğitim ve eğitim çalışanlarının sorunlarını çözmek,camiamız ve milletimizin geleceği için iyi işler yapmaktır.Esenyurt her yıl 65-70 bin göç alan bir ilçemiz,buda eğitim ve eğitim kurumları açısından ciddi sorunlar ortaya çıkarıyor.Sınıf mevcutları çok kalabalık,sınıfların standart hale getirilebilmesi için mevcut okullar kadar okulun bir an önce yapılması lazım.Öğretmenlerimiz için Sosyal alanlara da ihtiyaç var.İlçede ve Bölgede yetkili sendika olarak,Belediye Başkanımız sayın Kadıoğluna sıkıntıları aktardık.Belediye olarak gayret gösterdiler, 2.dönemin başında 6 yeni okulu hizmete açtılar.Ayrıca;Sendika olarak talep ettiğimiz Esenyurda Öğretmenevi projesini de hayata geçirdiler ve bugün burada hepbirlikte, Öğretmenler Sosyal Tesisinin Temelini atacağız.Başkanımız sözünün eriymiş, bize verdiği sözü tuttu,kendisine Esenyurttaki bütün eğitimciler adına teşekkür ediyorum.” Dedi.   
     Konuşmalar ardından Türk-Eğitim-Sen 9 Nolu Başkanı Enver Demir ve Eğitim Bir-Sen Esenyurt İlçe Başkanı Paşa Ali Beşli eğitime vermiş olduğu destek ve Öğretmenler Sosyal Tesisi konusundaki duyarlığından dolayı Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’na çiçek takdim ettiler  

    Törenin sonunda Başkan Kadıoğlu,Esenyurt Kaymakamı Ekrem İNCİ,İlçe milli Eğitim Müdürü Yusuf ÖZVATAN,Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Enver DEMİR ve protokol mensupları birlikte beton dökme butonuna basarak tesisin temelini attı.
 
www.kamudan.com / ÖZEL
 
Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2014, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
ferda
ferda - 10 yıl Önce

hayırlı olsun

sedat hoca
sedat hoca - 10 yıl Önce

sendika üyesi değilim ama işte sendikacılık budur.üye olacağım türk eğitimsene esenyurtta öğretmen olarak oturacak yer bulamıyor,resmen boğuluyoruz burda.köy derneklerinde geçiyor zamanımızın bir kısmı.sevmesem de belediye başkanı da bu konuda duyarlı davranmş sağolsun.

beyhan
beyhan - 10 yıl Önce

esenyurtta bir bayan olarak oturup dinlenebileceğimiz ve arkadaşlarımla vakit geçirebilecek bir yerimz oluyor,vesile olanlara teşekkür edrim....

yusuf
yusuf - 10 yıl Önce

Tebrikler nihayet birileri çalışıyor.Yetkili sendika ve hizmeti sunanları Kutlarım.

esin esin
esin esin - 10 yıl Önce

esenyurtta geç olsa öğretmenler düşünülmüş,iyi bir gelişme...kutlarım

derya deniz karaca
derya deniz karaca - 10 yıl Önce

demek ki sendikalar isteyince oluyormuş.birazda maaşlarımızla ilgili mücadele etseniz.öğretmenlerin itibarı ayaklar altında .hergün velilerin onun bunun hakaretine uğruyoruz.bunlarıda dillendirseniz.esenyurt için iyi bir tesis olacak,sendikalara kızıyorum ama tesekkür ederim.

MAHMUT
MAHMUT - 10 yıl Önce

esenyurtta çalışanlar için güzel bir girişim,sendikamı kutluyorum.belediye başkanını sevmesem de,sağolsun iyi bir iş yapmış

ÇELİK HOCA
ÇELİK HOCA - 10 yıl Önce

UZUN MÜCADELELER SONUCUNDA ULAŞILMIŞ BİR KAZANIMDIR. BAŞTA TÜRK EĞİTİM SEN YETKİLİLERİ OLMAK ÜZERE EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜRLER. ÇELİK


SIRADAKİ HABER