EŞİT İŞE BÜYÜK ÇELME…

Kamuoyuna ‘’eşit işe eşit ücret’’ düzenlemesi olarak yansıyan, 666 sayılı kanun hükmünde kararnamede, Öğretmenler ve Akademisyenler için herhangi bir düzenleme yapılmaması eğitim camiasında adeta bomba etkisi yarattı.

EŞİT İŞE BÜYÜK ÇELME…
Bu büyük haksızlık karşısında üyelerinin ve eğitim çalışanlarının haklarını savunan Türk Eğitim - Sen eylem kararı aldı. Ancak bu karar sanırız bazılarını çok üzdü.
 
Gücünü üyelerinden değil hükümetten alan bir sendika, eylem kararımızı manipülasyon olarak değerlendirmiş. Sanırız kedilerine eylem hakkı verilmediği için, herhangi bir haksızlık karşısında demokratik haklarını kullananlara tahammül edemiyorlar. Kusura bakmayın, bizim eylem hakkımız yok, sendikacılığımız ancak bu kadar demeyi de kendilerine yediremedikleri için, çamur atmayı tercih ediyorlar. Ancak unutmasınlar ki; karşılarında eğitimli hatta eğitimci insanlar var bu numaraları da hiç kimse yemiyor.Türk Eğitim –Sen olarak, 23 Kasım da bütün Yurt ta, Öğretmenler için alanlarda olacağız.
 
Unutulmamalıdır ki, sendikacılığın birinci kuralı “hak verilmez alınır” ilkesidir. Tarihte bunun aksini gösteren hiçbir örnek yoktur. Büyük ve rahat koltuklarda oturarak, hükümet temsilcileriyle hasbıhal ederek sorunları çözmek mümkün değildir. Ama, gücünüzü üyelerinizden değil de hükümetten alınca, öyle kolay kolay meydanlara çıkamıyorsunuz ve renginiz atıyor. Yani sararıyorsunuz.  Meydanlara inmenizi beklemiyoruz ama buna karşı çıkmanız açıkçası bizi şaşırttı. Ama ne diyelim, gölge etmeyin başka ihsan istemez!
                                                                                        


 Enver DEMİR

Türk Eğitim-Sen İstanbul 9 Nolu Şb.Bşk.









Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER