FENERBAHÇE MAÇI KAZANARAK ÖNEMLİ BİR GELİR DE ELDE ETTİ

UEFA Avrupa Ligi Son 32 Turu ilk maçında Rusya'nın Lokomotiv Moskova takımını 2-0 yenerek rövanş öncesi büyük avantaj elde eden Fenerbahçe, skorun yanı sıra önemli bir gelir kazandı.

FENERBAHÇE MAÇI KAZANARAK ÖNEMLİ BİR GELİR DE ELDE ETTİ
 
Sarı lacivertli takım, Kadıköy'deki mücadeleyi Josef de Souza'nın attığı gollerle 2-0 kazanarak turu geçme yolunda dev bir adım attı.
90 dakika sonunda ortaya çıkan istatistikler Fenerbahçe'nin ne kadar ezici bir oyun sergilediğinin kanıtı oldu.
Maçın 15. dakikasından itibaren rakibe adeta top göstermeyen sarı lacivertliler, 20 şut atarken, bunların 8'inde isabet sağladı.
 
Rıdvan Dilmen: Fenerbahçe apaçi gibi saldırdı
Rıdvan Dilmen: Fenerbahçe apaçi gibi saldırdı
9 net gol pozisyonuna giren Fenerbahçe, toplam 13 korner kullandı.
 
Karşılaşmanın dikkat çeken diğer istatistiği ise tam 9 farklı oyuncunun şut çekmiş olmasıydı. 
 
Nani (4), Josef (3), Volkan Şen (3), Robin van Persie (2), Caner (2), Fernandao (2), M.Topal (2), Kjaer ve Gökhan (1) kaleyi denerken ilk 11’de oynayan isimlerden sadece Ozan ve Bruno Alves şut çekmedi. 

 
CHEVRECHENKO: 2-0'DAN DAHA KÖTÜSÜ OLABİLİRDİ
Lokomotiv Moskova Teknik Direktörü Igor Chevrechenko da Fenerbahçe'nin oynadığı futbolu överek, 2-0'lık skorun kendilerine göre iyi olduğunu söyledi. 
 
Cherevchenko, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, rövanş mücadelesi için umutlarının olduğunu vurgulayarak, "Fenerbahçe favoriydi. 2-0 bize göre iyi, daha kötüsü olabilirdi. Çok şaşırmadım, oyuncularımız biraz endişeliydi. Uzun zamandır resmi maç oynamıyorduk. Belli ki uzun zamandır resmi maç oynamayan oyuncular, çok çok başarılı olamayacaktı" dedi.
 
Fenerbahçe'nin de formda olduğunu kaydeden Rus teknik adam, "Moskova'daki maça ciddi hazırlanacağız. Fenerbahçe için Moskova'daki karşılaşma kolay olmayacak" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe rekor kırdı: 9 futbolcu, 20 şut!


KASASINI DOLDURDU 
 
Sarı-lacivertli ekip, Lokomotiv Moskova maçıyla birlikte bu sezon UEFA Avrupa Ligi 'nde 7 karşılaşmaya çıktı. Fenerbahçe , bu 7 karşılaşmada sadece 1 yenilirken, 3 galibiyet ve 3 beraberlik aldı.
Sporx.com'da yer alan habere göre; Avrupa Ligi gruplarına katılımdan dolayı 2.4 milyon Euro alan Fenerbahçe, gruplarda topladığı puanlardan 1.08 milyon Euro kazandı. Sarı-lacivertliler, son 32 turuna kaldığı için de 500 bin Euro'yu kasasına koydu. Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi’nden şu ana kadar toplam yaklaşık 4 milyon Euro kazandı. Sarı-lacivertli ekip, Rusya’da turu geçip son 16’ya kalması halinde kazandığı rakamı 4 milyon 750 bin Euro'ya çıkaracak.
SÜPER LİG’DE DE 22 MİLYON TL
Spor Toto Süper Lig’de şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe, ligde aldığı puanlar sayesinde de önemli bir geliri kasasına koydu. Sarı-lacivertliler, ligde 15 galibiyet, 4 beraberlik sonucu 22.1 milyon TL kazandı.
Avrupa Ligi’nden 4 milyon Euro, Spor Toto Süper Lig’den yaklaşık 6.7 milyon Euro (22.1 milyon TL) kazanan Fenerbahçe, toplamda kasasına 10.7 milyon Euro (Yaklaşık 36 milyon TL) koydu. (Sporx.com)


 
Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER