FENERBAHÇELİLER EYLEMDE " ADALETE FENER YAK "

Ali Koç'un başkanlığını yaptığı 1907 Fenerbahçe Derneği, Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nin futbolda Şike Davası'nda Aziz Yıldırım'a örgüt ve şike suçlarından verilen hapis cezalarını onaylamasının ardından, Fenerbahçe Kulübü'ne desteğini 'Adalete Fener Yak' sloganıyla destek oldu. Dernek, bugün yapılacak olan büyük Fenerbahçe yürüyüşüne tüm sarı lacivertlileri davet etti.

FENERBAHÇELİLER EYLEMDE " ADALETE  FENER YAK "
      1907 DERNEĞİNİĞN YAYINLADIĞI BİLDİRİ ;

      Özel yetkili mahkemelerin, evrensel hukuk ilkelerini ihlal ederek verdiği yargı kararlarının yol açtığı büyük toplumsal çalkantıya üzülerek şahit olmaktayız.  Daha soruşturma aşamasında, henüz şüpheli konumunda olmalarına rağmen, masumiyet karinesine aykırı olarak, toplum nezdinde algı manipülasyonu yoluyla peşinen suçlu hükmü verilen Başkan ve Yöneticilerimizin, dolayısıyla Fenerbahçemizin adil yargılanma hakkı gasp edilmiştir. Camiamız, adil yargılanma haklarını kazanma sürecinin kuvvetli bir şekilde savunucusu ve takipçisi olacaktır.

       100. yaşına geldiğinde “muasır medeniyet seviyesinin” zirvesini hedeflemiş bir Türkiye’nin, bu hedefine ulaşabilmesi ancak, toplumun tüm kesimleri arasında barış ve uzlaşmanın sağlanmasıyla mümkün olabilir. Bunun yolu da her alanda evrensel hukukun üstünlüğüne, adalete ve hakkaniyete olan güvenden geçer.

     İşte tüm bu belirtilen mevzuların ışığında, Adil Yargılanma hakkımıza ilişkin talebimizi; camiamıza yakışır bir şekilde, ifade özgürlüğü sınırları içerisinde dile getirmek için Bağdat Caddesi'ne "Türkiye İçin Adalet, Fenerbahçe İçin Adalet" yürüyüşünde buluşuyoruz.

       100 BİN KİŞİLİK BÜYÜK YÜRÜYÜŞ
 
      Türkiye için, bugünümüz ve geleceğimiz için, adil yargılanma hakkından mahrum kalan toplumumuzun tüm kesimleri için, Fenerbahçe için,

Haydi Sen de Saat 14.00'te Bağdat Caddesi’nde Katıl Bize!
" adaletefeneryak "
Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER