FENERBAHÇE'NİN YILLARDIR BEKLEDİĞİ HABER YÖK'TEN GELDİ

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) iki yeni üniversite kurulacağını açıkladı. Buna göre İstanbul’da Fenerbahçe ve İstanbul Metropol Üniversitesi kurulacak

FENERBAHÇE'NİN YILLARDIR BEKLEDİĞİ HABER YÖK'TEN GELDİ
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Genel Kurul toplantısının ardından yapılan açıklamada İstanbul’da Fenerbahçe Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı tarafından Fenerbahçe Üniversitesi ve Engelsiz Eğitim Vakfı İstanbul Metropol Üniversitesi kurulacağı belirtildi. Ayrıca devlet üniversitelerinde 14 fakülteye dekan atandı.
 
YÖK 17 Mart’ta gerçekleşen 4’üncü genel kurul toplantısında, iki yeni üniversite kurulmasına yönelik olumlu görüş alındığı ve konunun Bakanlar Kurulu'na arz edilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı'na sunulduğu belirtildi. Buna göre, İstanbul’da Fenerbahçe Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı’nın kurmak istediği “Fenerbahçe Üniversitesi” ve Engelsiz Eğitim Vakfı’nın “İstanbul Metropol Üniversitesi”nin kurulması planlanıyor. YÖK'ten yapılan açıklamada, "2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu ve bu kanuna dayanılarak çıkarılan Vakıf Yükseköğretim Kurumları Yönetmeliği çerçevesinde Fenerbahçe Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı’nın İstanbul’da 'Fenerbahçe Üniversitesi' kurulmasına ilişkin teklifi adı geçen vakıf yetkililerinin Yükseköğretim Genel Kurulu'nda yaptıkları sunum sonrasında uygun bulunarak kabul edilmiştir" denildi.
 
'FENERBAHÇE KULÜBÜ CAMİASINA HAYIRLI OLSUN'
 
Üniversitenin kuruluş kanunu TBMM Genel Kurul’dan geçtikten sonra Resmi Gazete'de yayımlanmasına müteakip tüzel kişilik kazanacak. YÖK açıklamasında şu ifadele yer verdi:
 
"Yükseköğretim Kurulu olarak, aldığımız kararın Yükseköğretimimiz, Fenerbahçe Kulübü camiası ve ülkemiz için hayırlı olmasını temenni eder, ayrıca bugün UEFA Fenerbahçe Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı’nın kurmak istediği İstanbul’da “Fenerbahçe Üniversitesi”ne ilişkin sunum izlenmiş olumlu görüşle Bakanlar Kurulu'na arz edilmek üzere Milli Eğitim Bakanlığı'na bildirilmesine karar verilmiştir."
 
 Ayrıca, devlet üniversitelerinde 14 fakültenin yeni dekanları da belirlendi.
 
İşte dekanlar ve atandıkları fakülteler:

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER