Fethullah okulları kapatıldı

Türkmenistan devleti, bu ülkenin idari ve kültürel yapısına sızmaya çalıştığı ve ABD için casus devşirdiği gerekçesiyle Fethullah Gülen cemaatinin okullarını kapattı.

Fethullah okulları kapatıldı

Fars Haber Ajansı'nın haberine göre, Türkmenistan, bu ülkenin idari ve kültürel yapısına sızmaya çalıştığı ve saf Türkmen gençleri arasından seçtiği genç dimağları ABD için casusluk yapmak üzere devşirdiği gerekçesiyle "Türk Okulları" adıyla faaliyet gösteren Fethullah Gülen cemaatinin okullarını kapattı.

Fars Haber Ajansı muhabirinin Aşkabat’tan bildirdiğine göre, Türkmenistan yönetimi Türkiye’nin Nur Cemaati’nin Türkmenistan’da dini – siyasi nüfuzundan duyduğu kaygı yüzünden 1990 yılından beri bu ülkede faaliyet yürüten tüm Türk okullarının faaliyetini askıya aldı.

Habere göre, sadece Mustafa Kemal Atatürk adı ile faaliyet yürüten Türk okulu, öğrenciler eğitimlerini tamamlayınca dek faaliyet yapabilecek.

Haberde, okulların kapatılma gerekçesi şöyle anlatıldı:

"Söz konusu Türk okullarının eğitim çalışmalarının yanı sıra hedef ülkelerde Türk milliyetçiliğinin propagandasını yaptığı ve okullardan mezun olan öğrencileri hedef ülkelerde anahtar evkilere atamak için rüşvet bile verdiği ifade ediliyor.

Geçtiğimiz yıllarda bu okulların 'Türkiye' adına yetiştirdikleri zannedilen öğrenci ve elemanları aslında ABD casusluk teşkilatı CIA'ya bağladığı ve Türk milliyetçiliği ve Osmanlı hayallerinin aslında bu gençleri kandırmak için bir tuzak olduğu, tuzağın CIA'da ayarlandığı ortaya çıkmıştı.




Güncelleme Tarihi: 17 Ağustos 2011, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
ABDİ YILMAZ
ABDİ YILMAZ - 13 yıl Önce

Allah aşkına bu insnlara iyilik yaramaz.Ne halleri varsa görsünler.Eğer haber doğruysa kendileri bilir,EŞEK hoşaftan ne anlar diye bir sözümüz var....

REHBER
REHBER - 13 yıl Önce

Biraz geç uyanmışlar ama biz hala uyanamadık.

ahmet çalışır
ahmet çalışır - 13 yıl Önce

Halt etmişler.Yakında anlaşılır her şey ?

Ahmet SÖZÜMERT
Ahmet SÖZÜMERT - 13 yıl Önce

Allah bize de nasip etsin ... Lakin bizimkiler sever peygambercik yaratmayı...

CENK
CENK - 13 yıl Önce

Pensilvanyada ikamet ettirilmek öyle beleş mi zannediyordunuz. Haberdede yazdığı üzere sadece saflar inanır.Onlardanda yeterince var.

bekir efendi
bekir efendi - 13 yıl Önce

Ben içlerinde bulundum.Orada yetişen hiçkimse amerikanın ajanlığını yapacak düşünceye sahip değil.Biraz mantıksız geliyor bana.Çünkü insanlara aşıladıkları ideoloji osmanlıcılık,islamcılık,ümmetçilik.Bunu içlerinde 1 hafta duran biri görebilir.Haber biraz karalama kampanyası gibi duruyor çünkü bu okullar fethullah okulları diye değil Türk okulları diye geçerk herkes öyle bilir.Ama heryerde '' Türk okulları kapandı'' diye değil ''Fetullah okulları kapandı'' diye geçiyor.Bariz karalama kampanyası.

efe karlı
efe karlı - 13 yıl Önce

BU HABERE ENÇOK ABD SEVİNİRDİ. ORDA TÜRKİYEYİ RUSYADAN İRANDAN ABD VE ÇİN DEN ÖNCE BU OKULLAR TEMSİL ETTİ VE HALADA EDİYOR. BU BAZILARININ KANINA DOKUNUYORSA ÖNCE KİMLİĞİNİ SORGULASIN. YIILARDIR OKULLARIN KAPATILMASINI ŞEHİR EFSANESİ GİBİ UYDURANLAR DAHA ÇOK BU YALANA MAŞALIK YAPAR.

sdhsdhgslgkg
sdhsdhgslgkg - 12 yıl Önce

bende o kolej mezunuyum


SIRADAKİ HABER