FİDAN MADDESİ DE GEÇTİ

MİT'çilere soruşturmayı Başbakan iznine bağlayan yasa TBMM'de kabul edildi.

FİDAN MADDESİ DE GEÇTİ

MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile emekli MİT mensupları hakkındaki soruşturmayı durdurmak amacıyla hazırlanan MİT Yasası değişikliği dün TBMM Genel Kurulu'nda sert tartışmalar arasında kabul edildi.

Muhalefetin "Başbakanlara özel çete kurma yetkisi veriliyor" eleştirilerine karşı iktidar, getirilen dokunulmazlık zırhının kapsamını iki rötuşla daralttı.

MİT mensuplarının soruşturulması için Başbakan'ın iznini öngören tartışmalı 1'inci maddenin ardından mevcut soruşturmayı da bu izne bağlayan 2. madde de Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi.

FİDAN MADDESİ DE GEÇTİ
 

Teklifin omurgası kabul edilen MİT mensuplarının soruşturulmasını Başbakan'ın iznine bağlayan 1. madde ve mevcut soruşturmayı da bu izne bağlayan 2. madde Kurul'dan geçti.

Ak Parti'nin verdiği değişiklik önergesi üzerine, teklifin 1. maddesindeki "MİT mensuplarının veya Başbakan tarafından özel bir görevi ifa etmek üzere görevlendirilenlerin" ifadesi, "MİT mensuplarının veya belirli bir görevi ifa etmek üzere kamu görevlileri arasından Başbakan tarafından görevlendirilenlerin" şeklinde değiştirildi.

SORUŞTURMA BAŞBAKAN İZNİNE BAĞLANDI


Önerge doğrultusunda kabul edilen madde, MİT mensuplarının veya belirli bir görevi ifa etmek üzere kamu görevlileri arasından Başbakan tarafından görevlendirilenlerin, görevlerinin ifası sırasında işledikleri iddia olunan suçlardan ya da özel yetkili mahkemelerin görev alanlarına giren suçları işledikleri iddiasıyla haklarında soruşturma yapılmasının Başbakan iznine bağlı olmasını öngörüyor.

Mevcut soruşturmayı Başbakan iznine bağlayan 2. madde de TBMM'de kabul edildi.

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER