FIRTINA DEHŞETİ

Lodos fırtınası İstanbul Ankara, Denizli gibi illere kabus yaşattı.

FIRTINA DEHŞETİ
FIRTINA DEHŞETİ
 
 
İSTANBUL’un bazı kesimlerinde öğle saatlerinde bir anda etkili olan şiddetli lodos fırtınası sonrasında çatılar uçtu, boğazda seyreden gemiler zor anlar yaşadı. Havanın biranda karardığı kentte trafik sıkışlığı yaşanırken göz gözü görmez oldu.
Teşvikiye’de onarımı yapılan bir binanın çelik iskelesi, fırtına sırasında Harbiye Polis Karakolu’nun üstüne çöktü. Karakol önünde bulunan 34 TFP 07 plakalı taksinin şoförü yaralandı.
Saat 13.15 sıralarında Sefaköy, Yenibosna ve Bağcılar’ın bir kesiminde etkili olan şiddetli rüzgarın etkisiyle yerdeki tozlar birden havalandı. Şiddetli rüzgar, kısa süreliğine fırtınaya dönüşürken, ev ve işyerlerinde bulunanlar heyecanla ne olup bittiğini anlamaya çalıştı. Trafikte bulunan araçlar da ortalığın toz bulutu ile kaplanması nedeniyle hızlarını düşürmek zorunda kaldı. Ne olduğunu anlayamadan bir anda oldukları yerde kalanlar fırtına ve toz bulutunun dinmesini bekledi.
Meteoroloji yetkilileri bugün hava sıcaklığının 18 derece dolayında olduğunu, rüzgarın normaldeki hızının 15 kilometre olduğunu ani basınç değişikliği nedeniyle fırtına ve toz bulutunun görüldüğünü bildirdi.

2 çocuk yaralandı

İstanbul’da yaşanan şiddetli lodos nedeniyle başlarına tabela düştüğü belirtilen 2 çocuğun hastanede tedavi altına alındığı öğrenildi.
Ümraniye’deki özel Erdem Hastanesi’nden yapılan açıklamaya göre, Ümraniye’nin Çakmak Mahallesi’ndeki sahada top oynayan Muhammet Alaaddin B. (14) ve Ramazan S. (14) isimli iki çocuğun başına, şiddetli lodos nedeniyle yerlerinden sökülen tabela düştü.
Vatandaşlarca hastahanenin acil servisine getirilen çocukların ilk müdahalenin ardından yoğun bakıma alındığı belirtilen açıklamada, Muhammet Alaaddin Bayram’ın yoğun bakımda bilinç takibinin yapıldığı, Ramazan Sarıdağ’ın ise solunum cihazına bağlı olarak uyutulduğu kaydedildi.
 
300 ÇATI UÇTU, 100 AGAÇ DEVRİLDİ İHBARI GELDİ

İstanbul genelinde lodos fırtınası sonucu 300 çatı uçması 100 ağaç devrilmesi ihbarı yapıldı. Bunlardan 200 tanesine müdahale edildi.

DENİZLİ'DE 1 ÖLÜ

DENİZLİ’nin Çal İlçesi’ne bağlı Kaplanlar Köyü’nde çiftçi 28 yaşındaki İsmail Karagönlü, motosikletiyle seyir halindeyken, şiddetli lodos nedeniyle dengesini kaybetti ve aracıyla savrulup şarampole uçtu. Karagönlü, olay yerinde öldü.
ANKARA'da fırtına nedeniyle  İbn-i Sina Hastanesi'nin Büyük Acil Servisi'nin çatısı uçtu.  Olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi.

Denizli'de lodos sebebiyle hakimiyetini kaybeden motosikletin sürücüsü yaşamını yitirdi.

Vali Mutlu'dan açıklama

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, kentteki fırtına nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi itfaiyesine çatılarla ilgili 300 civarında ihbar geldiğini, çatılardan dolayı Çekmeköy ve Harbiye’de birer yaralı olduğu bilgisinin kendilerine ulaştığını bildirdi.
 

ESKİŞEHİR' DE FIRTINA HAYATI FELÇ ETTİ

ESKİŞEHİR’de saatteki hızı 100 kilometreyi bulduğu belirtilen fırtınanın devirdiği ağacın altında kalan bir kişi yaralandı, fırtına nedeniyle çatılar uçtu, duvar yıkıldı, araçlar zarar gördü. Rüzgar nedeniyle cep telefonları operatörleriyle iletişim sağlanamadı. Paşa Mahallesi Zeytinoğlu Caddesi’nde de kullanılmayan bir evin caddeye bakan duvarı rüzgar nedeniyle yıkıldı. Evin yanında park etmiş araçlar yıkılan duvarın altında kalarak hasar gördü.


AFYONKARAHİSAR’DA FIRTINA ÇATILARI UÇURDU

AFYONKARAHİSAR’da dün gece yarısından itibaren etkili olan fırtına, binaların çatılarına ve elektrik direklerine zarar verdi.

Afyonkarahisar’da hızı saatte 100 kilometreye kadar çıkan rüzgar, bazı binaların çatılarına zarar verdi. Afyon Kocatepe Üniversitesi Ahmet Necdet Sezer Kampüsü’ndeki Kocatepe Hayvan Hastanesi’nin çatısı, fırtına nedeniyle uçtu. Çatıdan çıkan malzemeler ise kampüsün çeşitli yerlerine dağıldı. Kocatepe Hayvan Hastanesi’nin yanında kampüsün altyapı işleri yürüten işçiler, fırtına nedeniyle çatının zarar gördüğünü söyledi.

Rüzgar, şehir içinde de elektrik direklerinin yıkılmasına, bazı binaların çatılarındaki tuğlaların savrulmasına neden oldu. Vatandaşlar, rüzgar nedeniyle yürümekte zorluk çekti. Fırtınanın etkisinin gece yarısına kadar devam edeceği belirtildi.

Elektrik trafosunda yangın çıktı

Ortaca, Yatağan, Dalaman ve Köyceğiz ilçelerinde de devrilen ağaçların enerji nakil hatlarına zarar vermesi nedeniyle elektrik kesintileri yaşandı ve Eskiköy'de bir elektrik trafosunda yangın çıktı. Bazı caddelerde trafik aksadı. Dalaman'da iş yerinin üzerine devrilen ağaç, maddi hasara yol açtı. Köyceğiz'de ise demirli bir tekne battı. Yatağan ilçesinde fırtına nedeniyle elektrik direkleri ve ağaçlar devrildi. Bazı bölgelere elektrik verilemiyor.

İzmir'e çamur yağdı

İzmir'de, sabah saatlerinde başlayıp, yaklaşık yarım saat süren fırtına ve sağanak yağış, yaşamı olumsuz etkiledi. Yağmur, havadaki çöl tozu nedeniyle çamurlu yağarken, ağaçlar devrildi, yollar da su birikintileri oluştu, maddi hasarlı kazalar meydana geldi. Yarım saat süren yağış sırasında Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinin verdiği bilgiye göre, metrekareye 10 kilogram yağış düştü. Yağışın ardından ise güneş açtı. Uşak'ta çatılar uçtu Uşak'ta da fırtına nedeniyle bazı binaların çatıları, bazı işyerlerinin de tabelaları uçtu. Çatılar, 5 otomobilde maddi hasara neden oldu. Soba zehirlenmesinden dolayı 9 kişinin hastaneye başvurduğu kentin merkezinde zaman zaman elektrik kesintileri meydana geldi.  


Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER