GALATASARAY'A TRABZON DARBESİ

Galatasaray ile Trabzonspor arasındaki mücadele 0-0'lık eşitlikle sonuçlandı

GALATASARAY'A TRABZON DARBESİ

GALATASARAY'A TRABZON DARBESİ

Galatasaray ile Trabzonspor arasındaki mücadele 0-0'lık eşitlikle sonuçlandı.

Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'ndaki karşılaşmada lider Galatasaray, Trabzonspor ile 0-0 berabere kalarak, şampiyonluk yarışında ciddi bir yara aldı.

İkinci yarının ilk bölümlerinde, ilk yarıya oranla daha az baskılı gözüken Galatasaray, Trabzonspor'u kendi yarı sahasında daha sık görmeye başladı. Orta alanda oyun hakimiyetini rakibine kaptıran sarı-kırmızılılar, bu nedenle rakip kaleye gitmekte de zorlandı. Ancak daha sonra Aydın ve Baros'un oyuna dahil olmasıyla yeniden rakibi üzerindeki etkisini arttıran Galatasaray, üst üste pozisyonlar bulmasına rağmen, bir türlü sonuca gidemedi ve seyircisi önünde çok önemli 2 puanı yitirdi.

İŞTE SÜPER FİNAL'DE SON GÖRÜNÜM

Karşılaşmanın ikinci yarısına daha iyi başlayan taraf olan Trabzonspor, orta sahada çok top kaybı yapan Galatasaray karşısında üst üste pozisyonlar üretti. Ancak bordo-mavili takım Alanzinho, Burak ve Glowacki ile bulduğu pozisyonları değerlendiremedi. Daha sonra oyuna ağırlığını koyan Galatasaray karşısında genelde savunmada kalan Trabzonspor, ani ataklarla Burak ile girdiği gol arayışında başarılı olamadı ve 0-0'lık skora razı oldu.

İLK YARI

Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda Galatasaray ile Trabzonspor arasında oynanan karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 berabere tamamlandı.

Karşılaşmaya zirvedeki yerini korumak için çıkan Galatasaray, ilk dakikalarda hücumda istediği pozisyonları yaratamadı. Maçın 19. dakikasında Emre Çolak'ın şutunu kaleci Tolga son anda köşeden kornere çelerken, sarı-kırmızılı takım ilerleyen dakikalarda oyunun kontrolünü eline alarak rakibi üstünde baskı kurmaya başladı. Ancak baskılı mücadelesine rağmen, net pozisyonlar yaratamayan Galatasaray, ilk yarıda golü bulamadı.

Maçın ilk yarısında orta sahasını kalabalık tutan Trabzonspor ara paslarla Burak Yılmaz ile hücumda etkili olmaya çalıştı. Ancak hücumda yalnız kalan ve istediği topları alamayan Burak, Galatasaray'ın savunmasını aşmakta zorlardı. Burak, ilk yarının uzatma dakikasında kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonu değerlendiremeyince, takımı adına fırsatı kullanamamış oldu.

4. dakikada Olcan'ın ceza sahası dışından attığı şutta, kaleci Muslera topa sahip oldu.

11. dakikada ceza sahası dışında serbest vuruş kullanan Selçuk'un ortasında, arka direkte Elmander'in dokunamadığı top yandan auta gitti.

19. dakikada Emre Çolak'ın ceza sahası dışında sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta, kaleci Tolga son anda meşin yuvarlağı köşeden kornere çeldi.
 
20. dakikada Engin'in ceza sahası sağ çaprazından sert şutunda, top üstten auta gitti.

25. dakikada ceza yayı gerisinden serbest atış kullanan Burak Yılmaz'ın şutunda, meşin yuvarlak az farkla üstten auta çıktı.

27. dakikada Melo'un uzak mesafeden yerden şutunda, kaleci Tolga yatarak topa sahip oldu.

29. dakikada hızlı gelişen Galatasaray atağında Melo, sağdan ceza sahasına giren Necati'yi gördü. Necati'nin ortasında ceza sahasında iyi yükselen Melo'nun kafa vuruşunda top araya giren Giray'dan dönerken, savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

32. dakikada Emre Çolak'ın soldan ortasında kale önünde Necati'nin kafa vuruşu istediği gibi olmayınca, kaleci Tolga üstüne gelen topu kontrol etti.

45+1 dakikada Semih'in önündeki topu alan ve ceza sahasına girerek kaleciyle karşı karşıya kalan Burak Yılmaz'ın vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Muslera'dan dönerken, daha sonra savunma tehlikeyi uzaklaştırdı. Bu pozisyonda sarı-kırmızılı futbolcular, Semih'e faul yapıldığı gerekçesiyle hakeme itirazda bulundular.

Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 berabere tamamlandı.

İKİNCİ YARI

55. dakikada Celustka'nın pasında ceza sahasının sağ tarafında topu kontrol eden Alanzinho'nun vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.
 
57. dakikada Elmander'in pasıyla ceza sahasında topla buluşan Engin'in sağ çaprazdan dar açıdan yaptığı vuruşta kaleci Tolga iki hamlede topa sahip oldu.

63. dakikada Burak Yılmaz'ın uzak mesafeden sert şutunda, top yandan auta gitti.

64. dakikada Colman'ın soldan kullandığı korner atışında ceza sahasında Glowacki'nin kafa vuruşunda top üstten auta gitti.

75. dakikada Selçuk'un ceza sahası dışında kullandığı serbest vuruşta, baraja çarpan top üstten kornere çıktı.

76. dakikada Selçuk'un soldan kullandığı korner atışında, kalesini terk eden Tolga'nın alamadığı top Necati'ye gelirken, bu oyuncunun etkisiz kafa vuruşunda top yandan auta gitti.

83. dakikada sağdan gelişen Galatasaray atağında Eboue'nin ortasında, Baros'un ceza sahasında yaptığı kafa vuruşu yandan auta gitti.

87. dakikada sağdan çalımlarla ceza sahasına giren Henrique'nin pasında penaltı noktası üzerinde topla buluşan Burak Yılmaz'ın vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Muslera'dan döndü.

Karşılaşma 0-0 berabere tamamlandı.

MAÇTAN NOTLAR...

Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu 4. hafta maçında Trabzonspor'u konuk eden Galatasaray'ın ilk 11'inde değişiklik olmadı.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, sarı-kırmızılı takımın son yaptığı Fenerahçe ve Trabzonspor karşılaşmalarının ilk 11'inde bir değişiklik yapmayarak, aynı oyuncuları Trabzonspor'la yapılan ikinci maçta da sahayasürdü.

Trabzonspor karşısına; Muslera, Eboue, Semih, Ujfalusi, Hakan Balta, Engin Baytar, Melo, Selçuk İnan, Emre Çolak, Necati Ateş ve Elmander 11'i ile çıkan sarı-kırmızılı ekibin yedekleri ise Aykut Erçetin, Gökhan Zan, Aydın Yılmaz, Riera, Baros, Yekta Kurtuluş ve Sabri Sarıoğlu'ndan oluştu.
        
-Yekta Kurtuluş, 6 ay sonra kadroda-
        
Galatasaray'ın 30 Ekim 2011 tarihinde deplasmanda Kayserispor'la yaptığı 9. hafta maçında sol diz ön çapraz bağlarının kopması nedeniyle ağır bir sakatlık geçiren Yekta Kurtuluş, 6 aylık bir aradan sonra yeniden kadroya girdi.

Ameliyat olan ve uzun bir tedavi süreci geçiren Yekta Kurtuluş, A2 takımıyla çıktığı deneme maçlarının ardından, teknik direktör Fatih tarafından Trabzonspor maçının kadrosuna alınarak kendisine yedekler arasında yer buldu.
        
-Taraftardan TFF'ye tepki-
        
Karşılaşma öncesi sarı-kırmızılı taratfarlar, yaptıkları tezahüratlarla Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) tepki gösterdiler.

Özellikle TFF Başkanı Yıldırım Demirören'e yönelik tepkiler dikkati çekerken, ''Yeter Yıldırım Demirören'', ''Fenerbahçe'ye başkan olsana'' tezahüratları yapıldı.

Ayrıca, ''Şampiyonluğu erteleyebilirsiniz ama şampiyonu değiştiremezsiniz'', ''Para, şike ve 58. madde'', ''(T)ürk (F)utbolu
(F)enalarda'', ''Türkiye Futbol Fenerasyonu'' yazılı pankartlar açan taraftarlar, yayıncı kuruluş aleyhine de tezahüratlarda bulundular.
        
-Tugay Kerimoğlu'na plaket-
        
Galatasaray'ın bu sezon Türk Telekom Arena'da yaptığı maçlarda düzenlenen, ''Efsaneler Anılıyor'' organizasyonunun Trabzonspor karşılaşmasındaki konuğu Tugay Kerimoğlu oldu.
 
Sarı-kırmızılı ekibin eski başarılı futbolcularından olan ve halen kulüpte görev alan Tugay Kerimoğlu'na Trabzonspor karşılaşması öncesi düzenlenen törenle plaket verildi.

Plaketini aldıktan sonra tribünleri selamlayan Tugay Kerimoğlu'nu, sarı-kırmızılı taraftarlar da alkışladılar.
        
-Taraftarın ilgisi düştü-
        
Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'ndaki Fenerbahçe maçında Türk Telekom Arena'yı tamamen dolduran sarı-kırmızılı futbolseverlerin, Trabzonspor maçına ilgisi ise düşük kaldı.

Maçın hafta içi oynanmasının da etkisi olurken, Türk Telekom Arena tribünlerinde boşluklar olduğu gözlendi.

Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER