GEVAŞ BELEDİYE BAŞKANINA HAPİS ŞOKU

Van’ın Gevaş Belediye Başkanı Nazmi Sezer, personeli İsa Gültepe’yi dövdüğü gerekçesi ile Van 2. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından 3 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı.

GEVAŞ BELEDİYE BAŞKANINA HAPİS ŞOKU


Van’ın Gevaş Belediye Başkanı Nazmi Sezer, personeli İsa Gültepe’yi dövdüğü gerekçesi ile Van 2. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından 3 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı.Mahkeme ayrıca Belediye Başkanı Sezer’in mahkum olduğu cezasının infazının tamamlanmasına kadar tüm kamu ve özel hizmetlerden yoksun bırakılmasına karar verdi. Belediye Başkanı’nın da hakkında şikayetçi olduğu İsa Gültepe, mahkemede beraat etti.

Belediye Başkanı Sezer’in katılmadığı davanın 4. duruşmasında karar çıktı. Mahkeme dayak yediği iddia edilen işçi İsa Gültepe’nin beraatına karar verirken, Nazmi Sezer’e yüzde 65 ortopedik özürlü ve aynı zamanda epilepsi hastası olan Gültepe’yi dövmekten 4 ay hapis cezası verdi. Sezer’in cezası duruşmalardaki iyi hali nedeniyle temyiz yolu açık olmak üzere TCK’nın 62. maddesi gereğince 1/6 oranında indirildi ve 3 ay 10 gün hapse mahkum edildi.

Mahkeme, Sezer’in daha önce kasıtlı bir suçtan mahkum olması nedeni ile verilen kısa süreli cezanın tekrar işlemeyeceği konusunda kanat getirmeyerek CMK’nın 231. maddesi uyarınca hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına yer olmadığına karar verdi. Sanığın cezasının infaz rejimine göre çektirilmesine ve cezanın infazından sonra 1 yıl denetimli serbestlik tedbirinin uygulanmasına karar veren mahkeme, Başkan Sezer’in TBMM üyeliğinden veya devlet, il, belediye, köy veya bunların denetim ve gözetimi altında bulunan kurum veya kuruluşlarca verilen, atama veya seçime tabi bütün memuriyet ve hizmetlerde istihdam edilmekten, seçme ve seçilme ehliyetinden ve diğer siyasi hakları kullanmaktan, vakıf, dernek, sendika, şirket, kooperatif ve siyasi tüzel kişiliklerin yöneticisi veya deneticisi olmaktan, bir kamu kurumun veya kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının iznine tabi bir meslek veya sanatı kendi sorumluluğu altında serbest meslek erbabı veya tacir olarak icra etmekten, mahkum olduğu hapis cezasının infazı tamamlanıncaya kadar yoksun bırakılmasına karar verdi.

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER