GEZİ PARKI İLE İLGİLİ BAŞBAKANLA GÖRÜŞEN SANATÇILAR NE DEDİ ?

Başbakan Tayyip Erdoğan , Taksim Dayanışması’nın sözcüleri, sanatçılar ve aydınlardan oluşan grupla gece geç saatlerde bir araya geldi. Başbakanlık Konutu'ndaki görüşme 3.5 saat sürdü.Görüşme sonrası sanatçılar adına oyuncu Halit Ergenç açıklamada bulundu.

GEZİ PARKI İLE İLGİLİ BAŞBAKANLA GÖRÜŞEN SANATÇILAR NE DEDİ ?

Ergenç şunları söyledi: İyi akşamlar bu geç saate kadar beklediniz, teşekkürler hepinize. Bu süreç içerisinde sanatçılar olarak neler yaşadığımızı,süreci nasıl gördüğümüzü kaygılarımızı çözüm önerilerimizi dile getirdik. Sayın Başbakanımız bizi dikkatle dinledi. Öncelikle yargı sürecine saygılı olduklarını bize söylediler ve tekrarladılar. Yargı kararına uyacaklarını da söylediler. Bunun sonrasında artık parktakilerin evlerine gidip rahatça uyumalarını söylediler.Bu şiddet gösteriyle ilgili kendi sıkıntılarımızı dile getirdik. Tabi onlar da sıkıntılarını dile getirdiler. Ellerimizde olan delilleri taraf farketmezsizin kendilerine ulaştırmamızı istediler. Nihayetinde aldığımız sonuç budur. Şiddet uygulayanların yasal olarak cezalandıracaklarını da dile getirdiler." 


TAKSİM DAYANIŞMA: SÖZLERİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ 



Taksim Dayanışma adına açıklamayı Tayfun Kahraman yaptı. Kahraman özetle şunları söyledi: "Öncelikle sayın başbakana ve heyette yer alan ilgili bakanlara bizleri davet ettikleri için teşekkür ederiz. 17 gündür gezi parkıyla başlayan çevre hakkı ve demokraski hakkı ülkemizde derin bir iz bıraktı.Değerlendirlerimizi Başbakan'a ilettik. Sayın Başbakan halk oylamasına gideceklerini söyledi. Vatandaşlarımızın yani halkın kararına uyacaklarını söylediler. Güvenlik kuvvetlerinin ölçüsüz ve kuralsız şiddetlerinin de araştırılacağını tarafımıza bildirildi. Biz bugün burada halen de süren bu sürecin ve sayın Başbakan'ın söylediği sözlerinin takipçisi olacağız.

KONU GEZİ'DE DEĞERLENDİRİLECEK, ŞENLİK DEĞİL AĞIT VAR


Buradan çıkıp Gezi Parkı'na gidiyoruz. Konu tamamen parka, yaşam alanına saygı olarak başladı. Oradaki duyarlı insanlar bu süreci değerlendireceklerdir. Kendilerine olumlu yaklaşımı onlar da aynı seviyede değerlendireceklerdir. Ve kendi kararlarını vereceklerdir. 
Yarın bir etkinlik yapacağız. Bu süreçte maalesef 4 ölüm gerçekleşti. Bu acıyı halen içimizde yaşıyoruz.Yarınki etkinlik bir şenlik değil ağıt, üzüntü, onları anma şeklinde olacaktır.Herkesi bekliyoruz..

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER