GEZİ RUHU YENİ BİR YÖNTEM GELİŞTİRDİ

Şimdi de ayakkabı eylemi!

GEZİ RUHU YENİ BİR YÖNTEM GELİŞTİRDİ
Gezi Parkı eylemlerinde çıkan olaylarda hayatını kaybeden ve yaralananlar için moda tasarımcısı Barbaros Şansal ile Bahar Korçan, Galata Kulesi önünde ayakkabı bırakma eylem yaptı. Eyleme CHP İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı da ayakkabısını bırakarak destek verdi..

Barbaros Şansal ve ve Bahar Korcan’ın çağrısıyla birçok vatandaş Galata Kulesi önünde bir araya gelerek buraya ayakkabılarını bıraktı, eylemi gören bazı vatandaşlar da ayakkabılarını çıkararak destek verdi. Ayakkabıların içine, ‘Melekler ayrım yapmaz", "Biz biriz tekiz kardeşiz", "Biz dünyalıyız. Herkesi seviyoruz" yazılı notlar bırakıldı. 

Modacı Bahar Korçan, Gezi Parkı eylemlerinin masum bir eylemle başladığını belirterek, "Barış mesajı vermek istedik. Her şey ‘Duran Adam’la ve onun arkasına bırakılan ayakkabıyla başladı. Unutulmaması gereken en önemli mesele kardeş olmamızdır. Aynı toprak üzerinde yaşayan bir milletiz. Yüreğimin sesini dinledim. 22 yaşındaki benim kızım da polisin sert müdahalesine uğradı. Bu millet bu kadar sert polis müdahalesi görmedi" dedi.

BARIŞÇIL MESAJ VERMEK İSTEDİK

Barbaros Şansal ise, "Bugün Gezi Parkı temizleniyor ama orası sadece bir sembol. Nasıl ki bir adetimiz var, vefat eden kişinin ayakkabılarını cenaze kapısı önünde bırakıyoruz, biz de böyle barışçıl bir mesaj vermek istedik" diye konuştu. 

SALICI : GEZİ RUHU YENİ BİR YÖNTEM GELİŞTİRDİ

Ayakkabı bırakma eylemine destek veren CHP İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Gezi Parkı protestolarının birçok alana belirterek, "İnsanlar sessiz kalarak ve durarak protestolarını dile getiriyorlar. Türkiye’nin ve dünyanın birçok yerinde buna katılan insanlar oluyor. ‘Gezi ruhu’ bugün yeni bir yöntem geliştirdi. Şahsım olarak ben de gelip eyleme destek vermek istedim. Sert müdahalelerin karşısında en iyi cevap barışçıl ve pasif eylemlerdir" dedi. Salıcı, açıklamalarının ardından ayakkabılarını çıkararak eyleme destek verdi.

Galata Kulesi önünde otururken eylemi görerek katılan Ali Kanbay, " 22 günden bu yana buradaki esnaflar perişan oldu. Bu insanlar var olduğu sürece Gezi Parkı yerinde olacaktır" dedi.

Galata Kulesi önünde geçen bazı vatandaşlar alkışlarla destek verirken, turistlerin de aralarında bulunduğu çevreden geçenler fotoğraflar çektiler.
Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER