GÖNÜL DOSTLARI SOYKIRIMIN 23.YILINDA HOCALI ŞEHİTLERİNİ ANDI

“Gönül Dostları” soykırımın 23.yılında Hocalı Şehitlerini andı.

GÖNÜL DOSTLARI SOYKIRIMIN 23.YILINDA HOCALI ŞEHİTLERİNİ ANDI
    2004 yılından bu yana her ay  Pazar günleri kahvaltıda bir araya gelerek “memleket meseleleri” ni konuşan “Gönül Dostları” çeşitli yaş ve mesleklerden “Türk Milliyetçileri “nin oluşturduğu bir sohbet platformu. Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Enver DEMİR in koordinatörlüğü ve sözcülüğünü yaptığı “Gönül Dostları” nın arasında, çeşitli Sosyal kesimlerden katılımcılar bulunuyor.
    “Gönül Dostları” nın geleneksel toplantısının bu ay ki konuğu, Ekonomist  Agil SAMETBEYLİ idi. Azerbaycan Cumhurbaşkanlarından Rahmetli  Ebulfez ELÇİBEY in damadı olan Agil SAMETBEYLİ kronolojik bir sırayla Hocalı katliamını anlattı.Ermenilerin “Büyük Ermenistan” hayalini gerçekleştirmek için 1900 lü yılların başından beri çok planlı bir çalışma yürüttüklerini belirten SAMETBEYLİ, 1988 yılında çatışmaya dönen Dağlık Karabağ Sorunu sınırların dışına taşmıştır,dedi.Yukarı Karabağ ın hakim bir tepesinde kurulu olan Hocalı nın stratejik olarak Ermeni Ordusunun hedefinde olduğunu anlatan SAMETBEYLİ,Hocalının 1991 yılından sonra abluka altına alınarak, 1992 yılının 25-26 Şubatın da yüzyılın en acımasız soykırımına maruz bırakıldığını ifade etti.
  Konuşmacı ve katılımcıların Hocalı Katliamı, Türk Dünyası ve içinde bulunduğu sorunlar ve çözüm önerileri hakkında ki değerlendirmeleriyle sohbet tamamlandı.
 
                                                                                                                                      
Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER