GÖREVDEN ALINAN OKUL MÜDÜRLERİNİN DİKKATİNE ! ÇOK ÖNEMLİDİR !!!

Konuyla ilgili; Türk Eğitim-Sen İstanbul 3 Nolu Şube Başkanı Ali İhsan PAŞAOĞLU sitemize yaptığı açıklamada şunları söyledi.

GÖREVDEN ALINAN OKUL MÜDÜRLERİNİN DİKKATİNE ! ÇOK ÖNEMLİDİR !!!
      İSTANBUL MEM, GÖREVDEN ALINAN MÜDÜRLERİ İL İÇİ TERCİH YAPMAYA ZORLUYOR
   
    İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri aracılığıyla okullarımıza gönderdiği yazıda Kurum Müdürlerinin yeni görev yerlerinin belirlenmesi sırasında mağdur olmamaları için il içi tercih yapmaları istenmiştir. Burada Müdürlerimizin görevden alınmadan tercih yapması istenmektedir. Bu Ciddi bir sıkıntıyı da beraberinde getirmektedir. 10 Haziran 2014 tarih ve 29026 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim kurumu Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine İlişkin Yönetmeliğin “Yöneticilik Görevinden Ayrılma”başlıklı bölümü ve 28.Madenin (2.) bendine göre 30.maddenin 1.fıkrasına göre ayrılanlar hariç olmak üzere,yöneticilik görevlerinden istekleriyle ayrılmış olanlar,aradan bir yıl geçmeden tekrar yönetici olarak görevlendirilemez.Denilmektedir.

    Bilindiği üzere,henüz müdürlerimize bir tebligat yapılmamıştır. Görevleri yerlerine birisi atanıncaya kadar devam etmektedir.Durum böyleyken,İl Milli Eğitim Müdürlüğünün bu yazısı sıkıntıya sebep olmaktadır.Gönderilen yazıda,göreviniz sona erdiği için denilmeyip,Müdürlük görev süremin yenilenmeyeceğinden  dolayı tercihlerime öğretmen olarak atanmak istiyorum denilmektedir.Burada,Müdürlerimize isteğe bağlı tayin istetilmektedir.Bu da, hukuki anlamda hak iddia edecek olanları boşa düşürme durumudur.Bir sonraki yapılacak yeniden atama döneminde istekleriyle ayrılan Müdürlerimizin idareciliğe başvurup-başvuramayacağı konusunda tereddüte düşülmektedir.Bu sebepten dolayı Sendikamızca açıklama yapılmadan hiçbir Okul Müdürümüzün İl içi tayin isteğinde bulunmamasını  önemle rica ederim.dedi.
Güncelleme Tarihi: 28 Ağustos 2014, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Necmettin YOLCU
Necmettin YOLCU - 10 yıl Önce

Allah razı olsun.

hatip karın
hatip karın - 10 yıl Önce

peki ne yapacağız.yarın 12 ya kadar süremiz var.dilekçe vermezsek rastgele atama yapacaklar.bize an kısa zamanda buradan bilgi verirmisiniz.

malik tank
malik tank - 10 yıl Önce

bu konuda İstanbul Milli Eğitim ile acilen görüşülmesi gerek.Yoksa cuma son gün özel kurye ile dilekçeleri akşama kadar İl Milli Eğitime istiyorlar.

boş verin
boş verin - 10 yıl Önce

atama kararnamenize şerh düşerek atandığınız kuruma gidip başlayacaksınız.sonra da mahkemeye

Tuncay Arabacı
Tuncay Arabacı - 10 yıl Önce

Milli eğitim bakamlığı ve il,ilçe milli eğitim müdürlükleri ne yapmak istemektedir. Emeğe saygı ,vefa duygusu hadi diyelim yok.Yasalara saygı da mı yok.Görevlerinden yeterli puan almadıkları için alınacak olan müdürler bundan böyle nerelerde görevlendirilecek?Bazıları kadro fazlası olup belki de il dışına dahi gitmek zorunda kalacak.Bu olgu karşısında kimse bundan böyle özverili çalışmaz...

yan gel yat
yan gel yat - 10 yıl Önce

kanun hükmünde kararname çıktı yattınız.yönetmelik çıktı yattınız.süreç başladı yattınız.iş işten geçmiş eylem yapıyorsunuz.yemezler

SIRADAKİ HABER