GREV THY'YE PAHALIYA MAL OLDU!

Öceki gün isyan eden iş yavaşlatan THY çalışanlarına hükümet grev yasağı ile jet cevap verdi.

GREV THY'YE PAHALIYA MAL OLDU!


 

THY'den çalışanlarına gözdağı

THY Yönetim Kurulu Başkanı: ''150 kişiden daha fazlasını çıkaracağım''
 

Havacılıkta grev yasağı getiren yasa maddesi, dün Meclis'te kabul edildi. THY Yönetim Kurulu Başkanı Topçu, Tasarıya karşı eylem yapan personelle ilgili, "150 kişiden daha fazlasını çıkaracağım" dedi.

GÖZADAĞI GİBİ AÇIKLAMA

Havada grev yasağına yönelik AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk'ün yasa teklifi maddesi, dün TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Yasanın kabul edilmesi THY çalışanları arasında üzüntü ile karşılanırken, tasarıya karşı eylem yapan personeline THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu'dan gözdağı gibi bir açıklama geldi.

İhracatın Yıldızları Ödül Töreni'nde konuşan Topçu, " 150 THY çalışanını işten çıkardığımız söyleniyor. Doğru mu?" sorusuna, "Daha da fazlasını çıkaracağız" yanıtını verdi.

300 ÇALIŞAN ATILDI

Topçu'nun sözleri üzerine konuşan Hava İş Sendikası Başkanı Atilay Ayçin ise sayının şimdiden 300'ün üzerine çıktığını açıkladı. "Bundan sonra kaybedecek bir şeyimiz kalmadı" diyen Ayçin, önceki gün doktor raporu alarak işe gitmeyen personele mesajla işten atıldıkları yönünde bilgi geldiğini anımsatarak, "THY yönetimine dava açacağız. Çalışanlar geri alınmadıkça da bu eylem bitmeyecek" diye konuştu.

1 MADDE, 4,5 MİLYON DOLARI UÇURDU

THY çalışanlarının "havada grev yasağına" yönelik iş yavaşlatma eylemine gitmesinin THY'ye faturası ise ağır oldu.

İlk gün 151, dün de 68 olmak üzere iki günde THY'nin 219 seferi iptal oldı. İptal edilen seferler nedeniyle 20 bin yolcu etkilendi. 109 yurtiçi seferinin iptalinin 1 milyon dolar, 110 yurtdışı seferinin iptalinin ise yaklaşık 2,7 milyon dolara mal olduğu tahmin edilirken, 6 bin yolcunun 40 otelde konaklaması ve 10 bin yolcunun da yemek hizmetleri bedeli ile toplam maliyet 4,5 milyon doları buldu.



Meclis Genel Kurulu’nda, Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi’nin havacılık hizmetlerinde grev ve lokavt yapılmamasını öngören birinci maddesi kabul edildi.
 
Teklifin kabul edilen birinci maddesi Toplu İş Sözleşmesi, Grev ve Lokavt Kanununun, grev lokavt yapılamayacak işleri düzenleyen 29. uncu maddesinin birinci fıkrasına “Havacılık hizmetlerinde” bendinin eklenmesini öngörüyor. Böylece grev ve lokavt yapılamayacak işler arasında “havacılık hizmetleri” de yer aldı. 

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
ahmet
ahmet - 12 yıl Önce

oteldi yemekti sağa sola harcarsınız çalışanlarınıza gelince vermezsiniz oh olmuş

SIRADAKİ HABER