GÜRER,MİLLİ EĞİTİM'İN YÖNETMELİĞİNİ MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği’nin bazı bölümlerinde ‘Atatürk’ isminin çıkarılmasını bir soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı

GÜRER,MİLLİ EĞİTİM'İN YÖNETMELİĞİNİ MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI
CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından yanıtlanması istemiyle yönelttiği önergesinde yönetmelikte Atatürk adının çıkarılmasının gerekçelerini sordu. 

YÖNETMELİKTEN ATATÜRK İSMİ NEDEN ÇIKTI?

Millî Eğitim Bakanlığı’nın 7 Haziran 2017 tarihli Resmî Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni “Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliğinin” bazı bölümlerinde ‘Atatürk’ adının çıkarıldığı görüldü. CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer ise toplumda tepkilere neden olan yönetmelik değişikliğinde Atatürk isminin yer almamasını Meclis gündemine taşıdı. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından yanıtlanması istemiyle soru önergesi veren CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarında uygulanan Sosyal Etkinlikler yönetmenliği Madde 5- Sosyal etkinliklerin amacı, Türk Milli Eğitiminin genel amaç ve temel ilkelerine uygun olarak öğrencilerin Atatürk İlke ve İnkılaplarına, Anayasanın başlangıcında ifadesini bulan Atatürk Milliyetçiliğine bağlı yurttaşlar olarak yetişmelerine, yeteneklerini geliştirerek gerekli donanımı kazanmalarına katkıda bulunmaktır .” ifadesinin 8 Haziran 2017 tarihinde Resmi Gazetenin 30090 sayısında yayınlanan Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliğinden çıkarılmasına neden gerek duyulmuştur?” şeklindeki sorunun yanıtlanmasını istedi.

BU YÖNETMELİĞİ KİM HAZIRLADI?

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer önergesinde ayrıca Törenlerde; “Atatürk ve Türk Büyükleri ile eğitim şehitleri için saygı duruşu ve İstiklal marşı söylenmesinden sonra günün anlam ve önemine uygun şekilde hazırlanan programa göre hareket edilir” İfadesinden Atatürk adının çıkarılmasının gerekçesini sordu.  Gürer, yönetmeliği hazırlayan kurulun kimlerden oluştuğunun da açıklanmasını istedi. 

KANUNDA VAR DEMEK NE DEMEK

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer Yönetmenlikte Atatürk adını çıkaran kafanın kanunda var demesi de Ayrıca düşündürücü olduğunu belirtip kanun bu anlamda yeterli ise yönetmenlik neden çıkar bunu algılayamayanların milli eğitimi yönetmesi daha vahim. Uygulamanın açılımı olan yönetmenlikte olanı çıkarıp birde böylesi savunma yapmakta Milli Eğitimin düştüğü durumun yansımasıdır “dedi.

Eğitim Ajansı.com
Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2017, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER