Hakim ve savcıların görev yerleri değişti

HSYK, bin 816 hakim ve savcının görev yerlerini değiştirdi. “Ergenekon” ve “Balyoz” davasına bakan bazı isimler de farklı görevlere atandı.

Hakim ve savcıların görev yerleri değişti

HSYK, bin 816 hakim ve savcının görev yerleri değiştirdi. “Ergenekon” ve “Balyoz” davasına bakan bazı isimler de farklı görevlere atandı. Özel yetkileri kaldırılan “Ergenekon” savcısı Kasım İlimoğlu’nun görev yeri değişti.

Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) internet sitesinde yer alan açıklamada, HSYK 1. Daire Başkanlığı'nın, 2011 Yılı Adli ve İdari Yargı Yaz kararnamelerine yönelik görüşmelerini tamamladığı belirtildi.

Açıklamada, adli yargıda bin 816, idari yargıda da 254 hakim ve savcının yerini değiştirildiği bildirildi.

Kararnameyle Türkiye'nin gündemindeki dava ve soruşturmalara bakan bazı isimlerin görev yerleri değişti.

“Ergenekon” soruşturmasına bakan ve diğer savcıları "insan haklarına aykırı davranmakla" suçlayan Savcı Kasım İlimoğlu'nun özel yetkileri kaldırıldı. İlimoğlu Büyükçekmece Savcılığı’na atandı.

“Balyoz” davasında 26 tahliye kararı veren Hakim Yılmaz Alp de İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nden Bakırköy Hakimliği’ne atandı.

“Balyoz” soruşturmasının Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Ali Haydar ise İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili oldu.

HSYK, İlhan Cihaner soruşturmasını yürüten ve özel yetkileri alınıp tekrar iade edilen Osman Şanal'ı Antalya Cumhuriyet Savcılığı’na atadı.

Soruşturmada yer alan bir başka Savcı Rasim Karakullukçu da terfi ettirilip Erzurum Başsavcı Vekili oldu.

Kararnameyle ayrıca Diyarbakır Başsavcısı Durdu Kavak, İzmir Başsavcılığı’na; eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu ise İstanbul hakimliğine atandı.



 

Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER