HARİKA ÖNERİLER

Almanya’da sosyal yardım alanların nasıl tasarruf edebileceklerinin belirtildiği ve çizgi roman şeklinde hazırlanan ‘Et yemeyin, eski mobilyalarınızı satın, musluk suyu için’ gibi tavsiyelerin yer alığı broşür tepki gördü.

HARİKA ÖNERİLER
Almanya’nın Schleswig-Holstein eyaletinde Federal Çalışma Ajansı’na (BA) bağlı Pinneberg iş bulma merkezi tarafından hazırlanan broşürde, sosyal yardım alanlara, ‘Et yemeyin, eski mobilyalarınızı satın, musluk suyu için’ gibi tavsiyer yer alıyor.
 
"HARİKA ÖNERİLER"
 
Federal İş Ajansı (BA) Yönetim Kurulu Üyesi Heinrich Alt’ın da ‘Pinneberg İş Merkezi’nden sosyal yardım alanlar için harika öneriler’ diye tweet atarak övdüğü öneriler, Almanya’da sosyal yardım kuruluşları tarafından tepki gördü.
 
"BEN ZATEN VEJETARYEN OLMAK İSTİYORDUM"
 
Pinneberg İş Merkezi’nin hazırladığı ve çizimlerle süslenen broşürde, sosyal yardım alan bir aileden örnekler veriliyor. Aile sosyal yardım almaya başladığında, çocuklarına bir hafta boyunca et yemeyeceklerini söyleyince kızlarının bu olaya sevinçle karşıladığı belirtilerek ‘Ben zaten vejetaryen olmak istiyordum’ sözleri yer alıyor.
 
MUSLUK SUYU
 
Ailenen eski eşyalarını internette açık artırımda satarak nasıl gelir elde ettiklerinin de yer aldığı broşürde, sosyal yardım alan aileye içecek satın almak yerine musluk suyu içebilecekleri tavsiyesi yapılıyor.
 
Pinneberg İş Merkezi’nin hazırladığı broşürde yer alan ilginç tavsiyeler bununla da kalmıyor. Küvete doldurup yıkanmak yerine duş alarak yılda yüzlerce Euro tasarruf edilebileceği belirtiliyor.
 
"APTALCA ÖNERİLER"
 
Broşürde yer alan tasarruf önlemlerinin aptalca olduğunu dile getiren Sosyal Yardım Derneği yöneticisi Ulrich Schneider, "Tasarruf için musluk suyu tüketmeleri, vejetaryen olmaları önerilen Hartz IV yardımı alanlar, yakında sebzeleri de kendileri mi yetiştirecek!" diye tepki gösterdi
 
 
CİHAN
Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER