HER ŞEHİRDE FARKLI 19 MAYIS KUTLAMASI

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı bugün tüm yurtta önceki yıllara göre farklı törenler ve etkinliklerle kutlanıyor

HER  ŞEHİRDE  FARKLI  19  MAYIS KUTLAMASI

 

 

STAT törenlerinin kaldırılmasının ardından Başkent sakin bir 19 Mayıs törenine sahne olacak. Törenlere ABD'de olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hollanda'da bulunan MHP lideri Devlet Bahçeli katılamayacak. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise Samsun'daki törende hazır bulunacak. Başkent'te saat 16.00'da Arena'da gerçekleşecek Gençlik Şurası'na Başbakan Erdoğan da katılacak.
MATRAK VE KİCK BOKS
Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca organize edilen etkinlikler kapsamında her ilçede ayrı programlar yapılırken, Uzakdoğu sporları, matrak, satranç ve kick boks gibi aktiviteler yer alacak. Anıtkabir'e bu sabah saat 10.00'da bir grup genç çıkacak. İstanbul'da ise Ata'ya Saygı Yürüyüşü saat 10.00'da Galatasaray Lisesi önünde başlayıp Taksim Atatürk Anıtı'nda son bulacak. Kadıköy Belediyesi'nin fenerli yürüyüşü ise Bağdat Caddesi'nde saat 19.00'da başlayacak.
İzmir'de valilik kutlamalarının adresi Cumhuriyet Meydanı ve İzmir Atatürk Lisesi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin etkinlikleri ise Güzelyalı'dan Konak İskele'ye yapılacak '19 Mayıs Yol Koşusu' ile başlayacak.
Samsun'da da Tütün İskelesi'nde Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun'da karaya çıkışı sembolize edilecek.
19 Mayıs Stadı'nda etkinlikler yapılacak. Atakum İlçesi'nde saat 18.00'de CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun da katılacağı halk yürüyüşü ardından gençlik şöleni düzenlenecek.

Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER