HÜKÜMETE BEDELLİ ASKERLİK ŞOKU!

Hükümetin büyük ümitlerle çıkardığı bedelli askerlik başvurularında sona yaklaşılıyor. Ancak başvuran sayısı hükümeti tatmin etmedi

HÜKÜMETE BEDELLİ ASKERLİK  ŞOKU!

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bedelli askerlikten yararlanmak için yapılan başvuru sayısının bugün itibariyle 27 bin 400 olduğunu söyledi.
Yılmaz, gazetecilerin, ''TSK İç Hizmet Kanunu ile ilgili bakanlıkta yürütülen bir çalışma var mı?'' sorusuna, ''Bakanlığımızda İç Hizmet Kanunu ile ilgili olgunlaşmış, tamamlanmış bir çalışma yoktur'' yanıtını verdi.
''Peki başlamış var mı?'' diye sorulması üzerine Yılmaz, ''Dışarıdan bu konuda teklifler verilmiş, o teklifler bizde'' dedi. Yılmaz, ''Size gelen teklifleri mi değerlendiriyorsunuz?'' sorusuna ise ''evet'' karşılığını verdi.
Bakan Yılmaz, bedelli askerlikten yararlanmak için yapılan başvuru sayısının bugün itibariyle 27 bin 400 olduğunu belirtti.
Yılmaz, daha önce bedelli askerlikte, temel askerlik eğitimi yapmış olup da ilgili yasadaki yurtdışında bulunma süresini tamamlayamadığı, yurt içinde bulunanlar için de taksidini ödeyemediği için bedelli hakkından yararlanamayanların da bedelli kapsamına alındığını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER