Hüseyin Çelik'ten acı itiraf:Yetersiz kaldık

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, "9 bine yakın çadır gönderilmesine rağmen çadır yeterli değil. Kızılay bu noktada iyi bir sınav veremedi" dedi.

Hüseyin Çelik'ten acı itiraf:Yetersiz kaldık

Habertürk televizyonunda Balçiçek İlter'in sunduğu Söz Sende programına konuk olan AKP Genel Başkan Yardımcısı, depremin ardından Van'a yardım iletmede başarısız kaldıklarını itiraf etti.

Başbakan Erdoğan'ın 9 bakanla birlikte bölgeye gittiğini söyleyen Çelik, halkın kendilerine yardımların zamanında ulaşmaması nedeniyle şikayetlerini ilettiğini söyledi. Çelik, "9 bine yakın çadır gönderilmesine rağmen çadır yeterli değil. Kızılay bu noktada iyi bir sınav veremedi" sözleri ile hükümetin Van depreminin ardından sınıfta kaldığını itiraf etmiş oldu.

"Burası yakın bir bölge değil"
İlk etapta yeterli çadırın bölgeye intikal ettirilemediğini belirten Çelik, "burası yakın bir yer değil" sözleri ile tuhaf bir gerekçe dile getirdi. Çelik şöyle konuştu:

"Burası yakın bir yer değil onlara da hak veriyorum ama... Sayın Bayraktar'la gitiğimiz köylerde örneğin Gedikbulak Köyünün nüfüsü 2000'e yakın. Biz oraya gittiğimizde ulaşan çadır 30 taneydi. Bu gece yarsına kadar yeteri kadar çadır gelecek. Ama ilk etapta vatandaşın başını sokacağı yer olduğu için çadır ve battaniye önemli. Bu konuda eksikliği ben de kabul ediyorum. Çadırların intikalinde bir sorun var."




Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER