IĞDIR VALİSİNE AÇIK MEKTUP

Sayın Valim Amir Çiçek bey

IĞDIR VALİSİNE AÇIK MEKTUP
IĞDIR VALİSİNE AÇIK MEKTUP (I)
 
 Sayın valim, Amir Çiçek Bey
 
 Bir süredir Aralık, Karakoyunlu ve Tuzluca Kaymakamları'nı doğrudan  ilgilendiren 'Bilim-Kültür-Sanat' alanında, yaşanan bazı sıkıntıları  dile getiren 'açık mektuplar' yazıyor ve kendilerinden kamuoyunu  tatmin edici cevaplar beklediğimizi ifade ediyoruz.
 
 Sayın valim, ne yazı ki, şimdiye kadar hiçbir kaymakamdan bir tek
 satır dahi olsa cevap alamadık.
 
 Saygı değer valim,
 
  ARALIK
 
 Aralık ilçesi kaymakamlığımızın resmi internet sitesi:
 www.aralik.gov.tr de 'Doğa ve Turizm' sayfasında Ermenistan-Erivan'a  ait Hor Virap Kilisesi'nden, Ağrı Kuzey'in fotoğraf kullanılmış. Başka bir ülkeye ve inanca ait bir mabedi (elbette ki inançlara ve kültürel miraslara saygımız sonsuzdur)
 Aralık Kaymakamlığı resmi internet sayfası www.aralik.gov.tr, de
 Aralık' a ait bir fotoğrafmış gibi kullanmanın ki, www.igdirhaftayabakis.com, www.siyasalbirikimgazetesi.com ,
 www.haberehli.com ve daha başka takibini yapamadığım haber
 sitelerinde, açık mektuplar ve uyarılara rağmen bu yayımlar
 neredeyse bir hafta kaldı haber sitelerimizde. Aralık Kaymakamı sayın  Mehmet Fatih Çiçekli şu tarih ve saate kadar ( 6 Nisan 2012, saat. 8.30 ) Hor Virap Kilisesi'ne ait o fotoğrafı Aralık
 Kaymakamlığı'nın internet sitesinden kaldırmadı.
 
 Türkiye Cumhuriyeti'nin en doğusunda, serhat boyunda yer alan,
 halkının tamamının Müslüman oldüğü ve bir tek dahi olsa ilçede
 kilisenin bulunmadığı ki, varsa şayet, Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi dekan Vekili sayın  Prof. Dr. Şadi Eren, Iğdır Ehl-i Beyt Alimleri Derneği Başkanı sayın  H. Veli Beder, Iğdır İl Müftüsü sayın Cüneyt Kulaz ve Iğdır'ın sanat  yapılarını çalışan sanat tarihçi Dr. Hasan Buyruk, lütfen beni  düzeltsinler.
 
Kaymakamlığın resmi WEB sayfasında Kilise fotoğrafı, kullanmanın anlamı ne?  Taktiri, siz zat-ı alilerine ve saygı değer kamuoyunun bırakıyorum.  Yapılan yanlışın düzeltilmesini umut ederek,
 Aralık Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından
 bastırılan, kaymakam Mehmet Fatih Çiçekli'nin önsöz yazdığı
 'Nuh'un Çiçekleri'ne geçeyim izninizle  Sayın valim, Nuh'un Çiçekleri fotoğraf albümünde yer alan çiçekler, Ağrı Dağı'na özgü 'endemik' çiçekler değil. Ve, anlaşıldığı kadarıyla  da Iğdır'ın florasını çalışan Iğdırlı bilim insanı Yrd. Doç. Dr. Ernaz  Altundağ'ın akademik çalışmalarından intihal(aşırma) yapılmış. Ernaz Hanım e-postayla ilgili haberi bana da geçti. Kaymakam beye bunu da sorduk, Ağrı Dağı'na özgü, endemik olmayan bu çiçeklerin çekimine ve albüm şeklinde ( nasıl albümse bi şey anlamadım çalışmadan doğrusu) basılması için devletin ne kadar parası kullanıldı?  
 Şimdi ne olacak?
 Kaymakam bey 'Nuh'un Çiçekleri'ni geri toplatacak mı?
 Boşa akıtılan, paraların hesabını kim verecek?
 Bu konuda Nuh'un Çiçekleri'nin proje ortağı hem Aralık Kaymakamı sayın  Mehmet Fatih Çiçekli'den hem de Karakoyunlu Kaymakamı sayın Esengül  Korkmaz Çiçekli'den kamuoyu tatmin edici cevap bekliyor. (Vallaha, ben olsam, o parayı çıkarır cebimden öder ve başta da Ağrı Dağı olmak üzere, bu konuda haklılık payı olan her kim varsa, kendilerinden özür diler ve yerel gazetelere de ilan verirdim. Dağlarağası Ağrı'ya da bu yakışırdı zaten)
 Sayın valim, Ağrı Dağı'nın zirvesi ile ilgili de yanlış bilgiler
 kullanılımış www.aralik.gov.tr'de Ağrı zirve 5137 m.
 Saygılarımla
 
 Bilgihan Ova
Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER