İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde eğitim harcaması protestosu

Aralarında öğretmenlerin de bulunduğu Kamu Emekçileri Cephesi üyesi bir grup, velilerin öğrencileri için yaptığı eğitim harcamalarını belirlemek amacıyla Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından hazırlanan anketi protesto ettiler.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde eğitim harcaması protestosu
İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan ve "Okullar ticarethane, öğrenciler müşteri değildir" yazılı pankart açan grup, "Parasız eğitim parasız sağlık", "Tahsilatçı değil, öğretmeniz" sloganları attılar.

 

"Paralı eğitimin adımları birer birer atılıyor"

Grup adına yapılan basın açıklamasında, Türkiye'de 'Eğitimin Finansmanı ve Eğitim Harcamaları Bilgi Yönetim Sistemi (TEFBİS)' adı verilen 28 soruluk anketle öğrenciler ve veliler müşteri pozisyonuna düşürülmek istendiği iddia edildi.


"Anketleri doldurtmayacağız"

Basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen 1 Nolu Şube Örgütlenme Sekreteri Mehmet Türemiş, anketin, eğitimi paralı hale getirmenin meşru zemininin oluşturulup bunun kurumsallaşmasının sağlanmasının adımları olduğunu öne sürdü. Türemiş şunları söyledi: "Biz bu oyunu biliyoruz. Aynı senaryoyu sağlık alanında da gördük. Şu an sağlık hizmetleri paralı hale geldi. Eğitimi özelleştirmeyeceğiz. Bu kirli oyuna halkın öğretmenleri olarak alet olamayacağız. Bu anketleri doldurtmayacağız ve işleme girmeyeceğiz. Çünkü eğitim en temel haktır ve parasız olmalıdır."
Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER