İŞKUR'DAN 1 MİLYON ÖĞRENCİYE DESTEK

İŞKUR'dan 1 milyon öğrenciye destek

İŞKUR'DAN 1 MİLYON ÖĞRENCİYE DESTEK
İŞKUR Genel Müdürü Yazıcı: "Türkiye genelindeki tüm ortaokul ve liseleri ziyaret ederek 1 milyon öğrenciye meslek seçiminde destek vereceğiz"

 
İŞKUR Genel Müdürü Nusret Yazıcı, Türkiye genelindeki tüm ortaokul ve liseleri ziyaret ederek 1 milyon öğrenciye meslek seçiminde destek vereceklerini bildirdi. gazetekamu'nun haberine göre Yazıcı, yaptığı yazılı açıklamada, İŞKUR tarafından bu yıl ikincisi hazırlanan ve 1 milyon adet basılan Meslek Seçimine Destek Dergisi'ni bütün ortaokul ve liselerde öğrencilerle paylaşacaklarını ifade etti.
 
Kurum bünyesinde çalışan iş ve meslek danışmanlarının okulları ziyaret edeceğini bildiren Yazıcı, şunları kaydetti:
 
"Türkiye genelindeki tüm ortaokul ve liseleri ziyaret ederek 1 milyon öğrenciye meslek seçiminde destek vereceğiz. 2013 yılında ilkini hazırladığımız ve 750 bin adet bastığımız 'Meslek Seçimine Destek Dergisi' oldukça faydalı oldu. Yeni sayımızı da rehber öğretmenlerle düzenleyeceğimiz seminerlerde öğrencilerle paylaşacağız. Dergi, meslek seçimi aşamasında bulunan öğrencilere dikkat edilmesi gereken noktalar, kendini tanıma, çalışma hayatına ve iş görüşmelerine hazırlık, mesleki rehberlik ve kariyer danışmanlığı konularında yardımcı olurken veliler için de yol gösterici olacak. Çocukların ve gençlerin kendi yeteneklerini tanımamaları ve meslekleri iyi bilmemeleri nedeniyle çoğu zaman meslek seçiminde yanlış kararlar veriyor. Meslek Seçimine Destek Dergisi ile öz güveni yüksek, farkındalığı gelişmiş bir gençliğin oluşmasına yardımcı olmayı amaçlıyoruz
Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER