İSTANBUL DA EĞİTİM AKSAMAZ ...

İl Milli Eğitim Müdürü Yıldız; Evraklar elektronik ortamda, eğitim aksamaz. Cağaloğlu'nda bulunan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasını küle çeviren yangınla ilgili araştırmalar sürüyor. İtfaiye ve polisin yangının çıkış nedenine ilişkin araştırmaları devam ediyor.

İSTANBUL DA EĞİTİM AKSAMAZ ...

Cağaloğlu'nda bulunan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasını küle çeviren yangınla ilgili araştırmalar sürüyor. İtfaiye ve polisin yangının çıkış nedenine ilişkin araştırmaları devam ediyor. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, yangının nedenine ilişkin hazırlanacak itfaiye raporunu bekleyeceklerini söyledi. Yıldız, yangın sonucu yanan evrakların İstanbul'daki eğitim faaliyetlerini etkilemeyeceğini, belge ve dokümanların zaten elektronik ortamda kayıtlarının bulunduğunu söyledi.

Bir süre önce müze yapılması için çalışmalar yürütülen tarihi bina bu sabah çıkan yangın sonucu kül oldu. 1800'lü yılların sonunda yapılan binada çıkan yangının nedeni araştırılıyor. İtfaiye ve polis olay yerinde yaptığı incelemelerde yangının nedeninin öğrenmeye çalışıyor.

Binada devam eden soğutma çalışmaları da itfaiye tarafından tamamlanmak üzere. Söndürme çalışmalarına katılan ekipte görevli itfaiyecilerin verdiği bilgilere göre, ahşap kısımların tutturulması için kullanılan demir çivilerin yangınla birlikte yerlerinden çıktığı ve bu sayede yangının yayılmasına etki ettikleri belirtildi.

Yardımcıları ve diğer görevliler ile birlikte sabah saatlerinden itibaren olay yerinde bulunan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, yangının İstanbul'daki eğitim öğretim faaliyetlerine önemli bir olumsuzluk getirmeyeceğini söyledi. Tutulan evrak ve belgelerin elektronik ortamda da bulunduğunu anlatan Yıldız, "Bizim kayıtlarımız elektronik ortamda. Elektronik imza kullanıyoruz. Dolayısıyla eğitim öğretimi ya da diğer birimlerin çalışmasını engelleyecek her hangi bir husus yok. Biz İstanbul'da 5 ayrı binada hizmet veriyoruz. Arkadaşlarımız o binalara geçtiler. Bilgi teknolojileri 'server'a hakimler. Bu anlamda hizmeti engelleyici bir durum söz konusu değil." dedi.

ASIL ARŞİV ZEYTİNBURNU'NDA
 
Yanan binadaki evrakların arşiv niteliğinde değil, günlük dosya ve evraklar olduğunu söyleyen Yıldız, "Günlük dosyalarımızı tuttuğumuz alanlar zarar gördü. Bunlar arşiv niteliği olmayan belgeler. Asıl kayıtları ve arşivi tuttuğumuz yer Zeytinburnu'nda başka bir binamızda." ifadesini kullandı.

Binanın, başka kuruluşlara da daha önce hizmet verdiği ancak son 40-50 yıldır da eğitim camiası tarafından kullanıldığı anlatan Yıldız, yangının çıkış nedeniyle ilgili olarak "yangının elektrik kontağından çıktığına dair düşüncemiz var ama itfaiye raporları çıkmayınca da bir şey söylenemez. Onu bekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan, polisin olay yeri inceleme ekipleri, yangının çıkış sebebini araştırıyor.
 
MÜZE OLACAKTI
 
1983 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsis edildiği belirtilen bina 28 yıldır İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak hizmet veriyordu. Binanın 1800'lü yılların sonunda yapıldığı ve ilk zamanlar Osmanlı Maarif Vekilliği olarak kullanıldığı belirtildi. Binanın müze yapılacağını ilişkin bazı çalışmaların yapıldığı ifade edildi.

Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER