İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRÜ HÜSEYİN ÇAPKIN GÖREVDEN ALINDI

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonun ardından emniyette başlayan deprem sürüyor. İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın da görevden alındığı belirtiliyor.

İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRÜ HÜSEYİN ÇAPKIN GÖREVDEN ALINDI
Yolsuzluk ve rüşvet operasyonun ardından emniyette başlayan deprem sürüyor. İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın da görevden alındığı belirtiliyor.

Çapkın'ın yerine İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay'ın getirileceği söyleniyor.

Hüseyin Çapkın'ndan ilk açıklama: Nasıl geldiysek öyle gidiyoruz. Merkeze alındım, hayırlısı olsun

İşadamları ve siyasetçileri kapsayan yolsuzluk operasyonun ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde beş emniyet müdürünün görevden alınmasıyla başlayan 'deprem' büyüyerek sürüyor. Başbakan Erdoğan dünkü konuşmasında 'görevden almaların' süreceğini söylemişti.
 
Bugün  İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın görevden alındığı belirtildi. Pazartesiye kadar 15 ilde emniyet müdürlerinin değişeceği iddia ediliyor.
 
Bu arada Türkiye 'nin çeşitli illerindeki emniyet müdürlüklerinden görevden alma ve yer değiştirme haberleri geliyor. KonsaEmniyet Müdürlüğü'nde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Hasan Yavuz, görevden alındı. Yavuz, Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü'ne atanırken yerine de Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürü Ali Loğoğlu atandı. 
 
Konya Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, "İlimizde gündemle ilişkin soruşturma yok. Bu tayinler de 2 ay öncesiyle alakalı ve ilişikleri yeni kesildiği için atamalar bugün gerçekleşti" dedi.
 
Erzincan'da da Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlar (KOM) Şube Müdürü Yüksel Yıldırım görevinden alındı. Erzincan'da 4 yıldan bu yana KOM Şube Müdürlüğü yapan 3'üncü Sınıf Emniyet Müdürü Yüksel Yıldırım, görevinden alınarak Koruma Şube Müdürlüğü'ne verildi. Koruma Şube Müdürü Recep Tecimer de KOM Müdürlüğü'ne getirildi. .

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın görevden alındı. Dün de 5 şube müdürü ile 2'si Çapkın'ın yardımcısı 6 müdür yardımıcısı görevden alınmıştı. Hüseyin Çapkın operasyonun başlamasından sonra uzunca bir süre makamına gitmemiş, dün öğle saatlerinde de herhangi bir açıklama yapmadan ayrılmıştı.
 
EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN AÇIKLAMA
İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde 5 şube müdürünün yerinin değiştirilmesinin ardından yazılı açıklama yapan  Emniyet Genel Müdürlüğü  "Bazı illerimizde emniyet personelimizin görev yerleri, haklarındaki görevi kötüye kullanma iddiaları ile ilgili soruşturmalar nedeniyle değiştirilmiş, bazı illerde ise personelimiz, idari gereklilik nedeniyle farklı yerlerde görevlendirilmişlerdir" demişti.
 
DÜN GÖREVDEN ALINAN ŞUBE MÜDÜRLERİ
- Organize Şube Müdürü Nazmi Ardıç,
- Terörle  Mücadele Şube Müdürü Ömer Köse,
- Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı,
- Kaçakçılık Şube Müdürü Tuğrul Turhal,
- Asayiş Şube Müdürü Ersan Erçıktı.
 
DÜN GÖREVDEN ALINAN 6 POLİS MÜDÜR YARDIMCISI
- Hüseyin Çapkın'ın yardımcısı/  Mali Suçlarla Mücadele Şube'den sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Hamza Tosun,
- Hüseyin Çapkın'ın yardımcısı/ Organize Suçlarla Mücadele Şube'den sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Mahir Çakallı,
- Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcı  Yasin Topçu,
- Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcı Kazım Aksoy,
- Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Şenol Demir Özel,
- Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Ahmet Kalender ,
Güncelleme Tarihi: 19 Aralık 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER