İSTANBUL KARLAR ALTINDA

Megakent İstanbul'da beklenen kar yağışı gece saatlerinde başladı. Etkili kar yağışının bugün devam etmesi bekleniyor. Belediye Başkanı Kadir Topbaş İstanbulluları uyardı.

İSTANBUL KARLAR ALTINDA

Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına giren İstanbul'da kar yağışı şiddetli rüzgarla birlikte gece saatlerinde başladı.

Etkili yağış nedeniyle İstanbul'un tamamı beyaz örtüyle kaplandı. Bugün devam edecek kar yağışının yarın etkisini yitirmesi bekleniyor. 

Meteoroloji İstanbul Bölge Müdürlüğünün verilerine göre kar kalınlığı saat 11.00 itibariyle Riva, Arnavutköy ve Polonezköy'de 15 santimetre, Alemdağ, Beykoz ve Şile'de 10 santimetre, Hadımköy, Kağıthane, Zekeriyaköy, Samandıra ve Çatalca'da 5 santimetre, Beşiktaş, Sarıyer, Kartal, Üsküdar ve Ümraniye'de 2-3 santimetre olarak ölçüldü.

İstanbul'a pazar akşamından itibaren yeni bir kar dalgası daha geliyor. Önümüzdeki hafta aralıklarla yağışların sürmesi öngörülüyor. Sibirya üzerinden gelmesi beklenen sistemin de etkisiyle kar yağışının 7 Şubat'a kadar aralıklarla devam etme ihtimalinin yüksek olduğu belirtiliyor.

 

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yağışlara yönelik hazırlıkları anlattı.

Topbaş şunları söyledi: "İstanbullular, sizden yardım istiyorum. Son kar yağışında üst üste gelen tesadüfler büyük sıkıntıya neden oldu. Kazalara, kabak lastiklerin kullanılması da eklenince sorunlar yaşandı.

TOPLU TAŞIMAYI TERCİH EDİN 
Sizlerden ricam toplu taşıma araçlarını kullanmanız. Mecbur kalmadıkça bireysel araçlarla yola çıkmayalım. Bu durumda da kar lastikleri kullanırsak sıkıntı yaşamayız. Karlı havalarda araba kullanmak ayrı beceri ister, acemi olanların trafiğe çıkmamasını rica ediyoruz. Avantajımız okulların tatil olması ve bu nedenle öğrenci araçları trafikte olmayacak. Toplu taşımada ilave seferler de koyacağız. Trafikte kurallara uyalım. Belediye araçlarının hizmet verebilmesi için emniyet şeritlerini işgal etmeyelim ve bu konuda sizlerden yardım bekliyoruz.

800 ARAÇ VE 2500 PERSONEL ÇALIŞIYOR
Elimizde gerekli malzeme, araç ve gereç var. Donanımlıyız, yaklaşık 800 araç ve yine yaklaşık 2500 personelimiz hazır.

Gelişmeleri AKOM’dan takip ediyoruz ve personelle iletişim halindeyiz. İnanıyorum ki, 2006’da nasıl rahat olduysak yine aynı şekilde sıkıntısız bir kışı geride bırakırız. İstanbulluların bize verecekleri destekle de bunu başarabileceğimizi düşünüyorum. "

İSTANBUL 9 BÖLGEYE AYRILDI
Olumsuz hava koşulları ile mücadele için kent 9 bölgeye ayrıldı. Bölgeler şöyle:

''1. bölge; Bağcılar, Bayrampaşa, Esenler, Eyüp, Fatih, Güngören, Zeytinburnu, 2. bölge; Avcılar, Bakırköy, Bahçelievler, Küçükçekmece, Büyükçekmece, Başakşehir, Beylikdüzü, Esenyurt, 3. bölge; Beşiktaş, Beyoğlu, Kâğıthane, Şişli, Sarıyer, 4. bölge; Gaziosmanpaşa, Arnavutköy, Sultangazi, Çatalca, Eyüp, 5. bölge; Çatalca, Silivri, Büyükçekmece, 6. bölge; Kadıköy, Maltepe, Ümraniye, Üsküdar, Ataşehir, 7. bölge; Sancaktepe, Adalar, Kartal, Pendik, Sultanbeyli, Tuzla, 8. bölge; Beykoz, Çekmeköy, Sancaktepe, 9. bölge; Şile, Çekmeköy.''

Büyükşehir belediyesi, son model karla mücadele araçları ve ana arterlerde 28 ayrı noktaya yerleştirilen buzlanma erken uyarı sistemi (BEUS) kullanılacak.

 

kaynak : ntvmsnbc 

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER