"İstanbul Lisesi'ne 180+1 kaydı mevzuata uygun"

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü, kayıt dönemi sona erdikten sonra İstanbul Lisesi'ne kabul edilen öğrenci ile ilgili "Öğrencinin öğrenim ve başarı belgeleri incelenmiş ve o güne kadarki, öğrenim hayatında oldukça başarılı olduğu tespit edilmiştir. Nakil Komisyonu, öğrencinin İstanbul Lisesi Hazırlık Sınıfına yapılmasının uygun olduğuna karar vermiştir" dedi.

"İstanbul Lisesi'ne 180+1 kaydı mevzuata uygun"

180 kontenjanlı İstanbul Lisesine yurt dışından gelen bir öğrencinin kayıt dönemi sona erdikten sonra kabul edilmesi, velilerin tepkisine neden olmuştu.  23 Eylül Cuma günü İstanbul Milil Eğitim Müdürlüğü'ne yürüyen İstanbul Lisesi velileri bu öğrencinin okula kabul edilmesinin, Almanya ile yapılan protokole uygun olmadığını öne sürerek haksızlık yapıldığını belirtmişti. İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ise bir açıklama yaparak öğrencinin kaydının protokole uygun olduğunu belirtti. Yapılan açıklamada şöyle söylendi:
 

"İstanbul Lisesi'ne nakli yapılan öğrenci, ABD'de 2003-2004 öğretim yılından itibaren dokuz yıl  öğrenim gördüğünü belirten belgeleri ve ilköğretim okulunu bitirenler düzeyinde öğrenim gördüğüne dair denklik belgesi ile Müdürlüğümüze başvurarak İstanbul Lisesi'ne naklini istedi. Öğrencinin öğrenim ve başarı belgeleri incelendi ve o güne kadarki, öğrenim hayatında oldukça başarılı olduğu tespit edildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü Anadolu Liseleri Nakil Komisyonu, bu öğrencinin naklinin İstanbul Lisesi Hazırlık Sınıfına  yapılmasının uygun olduğuna karar verdi."
 

"Türkiye hukuk devletidir"

 

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız imzasıyla yayınlanan açıklamada, yapılan nakilde hukuka aykırı bir durumun olmadığı belirtilerek şu ifadelere yer verildi: "İstanbul Lisesi, veli ve mezunlarının okullarına sahip çıkmasını takdirle karşılıyorum. Fakat, Türkiye bir hukuk devletidir. Bu konuda bir haksızlık veya mevzuatta bir eksiklik varsa, bu eylem yaparak değil, ancak hukuk yoluyla çözülmelidir. Özellikle, öğrencilerimizin eğitim ve öğretimini olumsuz etkileyecek bu tür eylemlerden uzak tutulması gerekiyor.Bakanlığımız mevzuatında, İstanbul Lisesi’nin eğitim-öğretimindeki farklı uygulamalarına göre yeni düzenlemeler yapılması gerekiyorsa, biz de İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu yöndeki çalışmalara destek olacağımızı ifade etmek isterim."




Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2011, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ali ÇAKIR
Ali ÇAKIR - 13 yıl Önce

Bir de İlköğretim okullarının durumunu sorsaydınız bu arada.Yönetmelik 40 tan fazla olamaz der. İlköğretim kurum standartları sınıf mevcudu 30 dan fazla olamaz, 30 ve daha fazla ise nakil almazsınız der. Sonra da 5 şubelik bir okula 280 öğrenci ata, yani şube başına 56 öğrenci. Nasiii.

SIRADAKİ HABER