İSTANBUL MEM'DE KARANLIK ELLER...

PUANLARI DA DEĞİŞTİRMİŞLER...

İSTANBUL MEM'DE KARANLIK ELLER...
Türk Eğitim Sen İstanbul Şubeleri olarak, kısa bir süre önce kamudan.com'da, eğitim camiasının, özellikle idari kadroların ve bu kadrolara talip olanların yakından takip ettiği üzere, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yayınlamaya cesaret edemediği mülakat puan listelerini yayınlamıştık. Puan listelerinin yayınlanmasının ardından hem komisyondaki görevlilerin sendikal dağılımını hem de mülakattan puan alanların sendikalarını ilçe ilçe yayınladık.
Ortaya çıkan tabloda iddialarımızın dayanaksız olmadığı ve bilakis iddialarımızın da üzerinde, İstanbul Mem'de birtakım karanlık ellerin puanların kime nasıl ve kaç puan verileceğinden kimin nereye puanın yeteceğine kadar ciddi bir çalışma yaptıklarını hep birlikte gördük ve daha da acayip işler yapıldığını görmeye ve belgelemeye devam ediyoruz. 
Son olarak elimize ulaşan bilgileri, ömrünü eğitime adayan siz saygıdeğer eğitim çalışanları ve yüce milletimizle paylaşmak ve yapılan alçaklığı gözler önüne sermek istedik.
Kimin kaç puan alacağına karar vermesi gereken komisyon üyeleri yerine bu puanları veren ve kendi meslektaşlarını bizden değilsin ayrımıyla tam bir kıyıma uğratan bu çetenin bir gün Yüce Türk Adaleti ve Milleti önünde hakettiği cezayı göreceğine olan inancımız tamdır. Bunun için ne yapılması gerekiyorsa yapmaya devam ettik ve edeceğiz. 
Mülakatlarda yaptıkları haksızlıkları yeterli görmeyen bu karanlık eller mülakatlardan sonra da onlarca kişinin puanını değiştirmiş. 
Tespit ettiklerimizden bazıları bile skandal boyutta.
Örneğin puanı 78 iken 82 yapılan Mediha Sevgi AYDOĞAN Esenyurt ilçesinde 5 kişinin il genelinde 270 kişinin önüne geçiyor ve kendi ilçesinde de il genelinde de  tüm ortalamanın değişmesine neden oluyor. Sistemdeki Puanını Görmek İçin Tıklayınız...
Bu durum bir kişi için bu derece vahim sonuçlar doğuruyorsa onlarca kişinin puanının değiştirildiğini bir düşünün. Tamamen keyfi verilen puanlar üzerinde bile sonradan bir çalışma yaptıkları ve kimin hangi okula müdür olmasını istiyorlarsa ona göre tekrar ince ayar yaptıkları artık gün gibi ortadadır. Puanları değiştirilenlerden sadece Türk Eğitim sen Üyesi Ferhat UÇAR'ın puanı (77 den 71 e) düşürülüyor!!! ve diğerlerinin puanları da yükseltiliyor. 

Puanları değiştirilenlerin bir kısmına ulaşmak için Tıklayınız...

Yaşanan tüm bu rezilliklerden sonra hala bu puanlarla okul müdürü atamayı düşünüyorsanız hepinize yazıklar olsun. Tabi sizin derdiniz   eğitim ve eğitim çalışanı olmadığı için siz hala bu bilgiler nasıl oluyor da sızıyor ve ifşa oluyoruz derdindesiniz ve görevden almalarla uğraşıyorsunuz.

Size gücenmiyor ve hakkımızı helal ediyoruz... AMA NEDEN?
İşte cevabı:

Vaktiyle bir derviş, nefisle mücadele makamının sonuna gelir. Meşrebin usulünce bundan sonra sadeliği seçecektir.

 Saç, sakal, kestirmek üzere berbere gider.

 Vur usturayı berber efendi, der.

Berber dervişin saçlarını kazımaya baslar. Derviş aynada kendini takip etmektedir. Başının sağ kısmı tamamen kazınmıştır.Berber tam diğer tarafa usturayı vuracakken, bıçkın bir kabadayı girer içeri. Doğruca dervişin yanına gider, başının kazınmış kısmına okkalı bir tokat atarak:

 - Kalk bakalım kel, kalk da tıraşımızı olalım, diye kükrer.

 Dervişlik bu... Sövene dilsiz, vurana elsiz gerek. Kaideyi bozmaz derviş.

Ses çıkarmaz, usulca kalkar yerinden. Berber mahcup, fakat korkmuştur. Ses çıkaramaz.

Kabadayı koltuğa oturur, berber traşa başlar. Fakat kabadayı tıraş esnasında da sürekli aşağılar dervişi, alay eder:

 "Kel aşağı, kel yukarı."

 Nihayet traş biter, kabadayı dükkandan çıkar. Henüz birkaç metre gitmiştir ki, gemden boşanmış bir at arabası yokuştan aşağı hızla üzerine gelir. Kabadayı şaşkınlıkla yol ortasında kalakalır. Derken, iki atın ortasına denge için yerleştirilmiş uzun sivri demir karnına dalıverir. Kabadayı oracığa yığılır, kalır. Ölmüştür. 

Görenler çığlığı basar. Berber ise şaşkın, bir manzaraya, bir dervişe bakar, gayri ihtiyarî sorar:

 - Biraz ağır olmadı mı derviş efendi?

 Derviş mahzun, düşünceli cevap verir:

 - Vallahi gücenmedim ona. Hakkımı da helal etmiştim. Gel gör ki kelin de bir sahibi var. O gücenmiş olmalı!…

Hakkı yenen tüm eğitim çalışanlarının ve siz değerli milletimizin takdirlerine arz olunur...

Erdinç ÖZTAŞ
Türk Eğitim Sen İstanbul 4 Nolu Şube Başkanı
 
Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2014, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
haksızlık
haksızlık - 9 yıl Önce

puanı değişen 12 kişiyi ilk ben tebit ettim ve size gönderdim bazılarınıda mesaj çektim tabii TC leri ile birlikte yoksa ben 12 kişinin TC'lerini nerden bileyim ama şef görevden el çektirilmiş yönetici atama müdür yardımcısı değiştirilmiş yazıklar olsun

AKP Lİ MÜDÜR YARDIMCISI
AKP Lİ MÜDÜR YARDIMCISI - 9 yıl Önce

BEN DE GEÇER NOT ALDIM 70-80 ARASI. GÖZÜMÜZ AYDIN YENİ PARALEL YAPIMIZ OLDU. SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ VE BAŞBAKANIMIZIN PARALEL YAPIYLA MÜCADELESİNİ BİLMEYEN YOK. BU TAVRI BİLMELERİNE RAĞMEN DEVLETİN ATADIĞI İL-İLÇE MEM, VALİ KAYMAKAM BİZİM DEDİĞİMİZİ YAPACAK. YOKSA KENDİNE HARİTADAN YER BEĞENSİN DİYEN BİR OLUŞUM PARALEL YAPI ORTAYA ÇIKTI.HÜKÜMETLE BİRLİKTEYMİŞ GİBİ YAPIP HÜKÜMETİN BİRLEŞTİRİCİ BÜTÜNLEŞTİRİCİ TAVRINA KARŞI YAPILAN GİZLİ BİR MÜDAHALEDİR BU FİŞLEMELER AYRIŞTIRMALAR,PİSLİKLER.BENCE TÜRK EĞİTİM-SEN GENEL MERKEZİ DİREKT CUMHURBAŞKANIYLA GÖRÜŞÜP SORUNA ÇÖZÜM ÜRETEBİLİR. BU 2. PARALELE DE ENGEL OLMUŞ OLUR.

AKP Lİ MD.YRD.
AKP Lİ MD.YRD. - 9 yıl Önce

DİKKAT EDİN BU ATAMALARI İYİ İNCELEYİN ATANAN VEYA MÜLAKATTA YÜKSEK PUAN ALANLARIN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU ESKİDEN PARALEL YAPININ EN AKTİF KİŞİLERİYDİ.

kizilelma
kizilelma - 9 yıl Önce

Puanlara bak bi de oynadiniz mi

SIRADAKİ HABER