İSTANBUL'DA KIRMIZI ALARM

İBB Başkanı Topbaş, yarın okulların açılması dolayısıyla ulaşımda sıkıntı yaşanmaması için vatandaşlardan toplu taşıma araçlarını kullanmalarını istedi.

 İSTANBUL'DA KIRMIZI ALARM
 
İstanbul'da dersbaşı için hazırlıklar tamamlandı .Bayram tatiliyle birlikte trafikten çekilen 16 bin okul servisi yarın sabah okulların açılmasıyla yollara düşecek. Toplamda 55 bin servis aracıyla kentteki yoğunluk yeniden artacak. Peki trafik krizini ilk hafta nasıl atlatırız? Kriz yaşanmaması için  İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir  Topbaş'tan uyarı geldi. Topbaş,  yarın okulların açılması dolayısıyla ulaşımda sıkıntı yaşanmaması için  İstanbulluların toplu taşıma araçlarından faydalanmalarını istedi. Topbaş, yeni eğitim sezonunda tüm öğrenci ve öğretmenler ile velilere  başarılar diledi.
 
TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ 
 
 Toplu ulaşım araçları yarın 06.00-14.00 saatlerinde ücretsiz hizmet  verecek. Ağır tonajlı araçlar, okulların açılış haftasında 06.00-10.00  saatlerinde trafiğe çıkamayacak.
 
ŞANTİYELERDE 1 HAFTA ÇALIŞMA YOK
Şantiyelerde ve yollarda yine bu hafta çalışma yapılmayacak. Devamı zaruri çalışmalar için 22.00-05.00 arası gece vardiyası uygulanacak. Kazalar için trafikte çok sayıda çekici hazır bulundurulacak.
 
SERVİSLERE İSPARK ÜCRETSİZ
Trafiğe çıkacak okul servisleri yarın İSPARK’tan ücretsiz yararlanacak. Metro, tramvay, metrobüs, otobüs ek seferleri sayesinde 755 bin yolcu toplu ulaşıma yönlendirilecek ve 500 bin aracın trafiğe çıkmaması sağlanacak.
 
BİN 750 POLİS GÖREV YAPACAK
 
Trafik akışını sağlamak için bin 570 polis görev yapacak. İstanbul genelindeki okullar çevresinde ara sokaklarda bin zabıta memuru trafiğin sağlıklı işlemesine yardımcı olacak İstanbul genelindeki okullar çevresinde ara sokaklarda bin  zabıta memuru trafiğin sağlıklı işlemesine yardımcı olacak.  İstanbul'da okulların açılacağı gün alınacak tedbirler için, AKOM'da  ilgili tüm birimlerin katılımıyla toplantı yapıldı. Toplantıya, İstanbul  Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı birimlerin yanı sıra İstanbul Emniyet Müdürlüğü,  İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Umum Servis Araçları Esnaf Odası  temsilcileri de katıldı.  
 
TELEFONLA OYNAMAYIN’
 
Trafik Mağdurları Derneği Başkanı Yeşim Ayöz uyarıyor: Bu ilk hafta özellikle aracınız yerine toplu taşıma kullanmaya gayret gösterin. Metro, metrobüse, tramvaya ve otobüslere yönelin.Araç ile çıkmam şart” diyorsanız; belli bir lokasyona giderek toplu ulaşımla devam edin.Aracınızı yakınlarınızla paylaşın. 4 kişilik bir ailenin 4 araçla çıkması demek kabus demek.
Deniz ulaşımı kurtarıcımızdır. Yaka değiştirirken göz ardı etmeyin, aracınızla köprü trafiği yaratmayın, Marmaray’ı ve deniz motorlarını kullanın.Mümkünse okul saatinin dışında, servislerin yoğun saatleri öncesi veya sonrasında trafiğe çıkın.
Trafiği çekilebilir kılmak ve zamanı tasarruflu kullanmak için ders notlarınızı dijital kayıttan dinleyin.
Toplu taşımada kitap okuyun.Müzik dinleyin. Trafikte sabırlı olmanızı sağlayabilir.
 
Etrafınızı kollarınızla işgal etmeyin. Tek ayak üstünde cep telefonunda oyun oynayan tek milletiz. Toplu taşımadaki yer tasarrufunu da düşünün. Telefonla araç kullanmak alkolden daha zararlı. Telefondayken yaşanan kazalar can ve mal kaybına, sürücülerin tartışmasına, trafiğin durmasına neden oluyor. Sürüş esnasında daha dikkatli olun.
Okul servisleri yolun ortasında durup öğrenci almamalı. Arkada araçların birikmesine ve güvenlik sorunlarına neden oluyor. Trafikte en dikkatli olması gereken servislerdir.
Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER