İSTANBULUN GÖBEĞİNDE UNUTULAN OKUL

Süleyman Şah Çok Programlı Lisesi’nin ne binası, ne tabelası ne de öğretmenleri var. Ocak 2013’te açılan lise geçen yıl TEOG’da görününce 68 öğrenci kaydoldu ve eğitimdeki kara tablo ortaya çıktı. Şişli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğretmenlerinden eğitim alan öğrenciler mezun olunca Süleyman Şah Çok Programlı Lisesi’nden mezun olmuş görünecek

İSTANBULUN GÖBEĞİNDE UNUTULAN OKUL

İlkokulu içinde açılan Süleyman Şah Çok Programlı Lisesi resmen unutuldu. Okulun ne bir binası ne bir tabelası ne de öğretmenleri var. Ocak 2013’te açılan okula öğrenci kaydolmadı. 1 yıl boş bekleyen lise geçen yıl TEOG sisteminde görününce 68 öğrenci kaydoldu ve eğitimdeki kara tabloyu gösteren skandal ortaya çıktı.

Süleyman Şah Çok Programlı Lisesi velilerin talebi üzerine 2013 yılının ocak ayında Esentepe Mahallesi’ndeki Süleyman Şah İlkokulu içerisinde açıldı. Okul bir yıl boş kaldı. Ardından bilgisayar ve anadolu lisesi bölümüne 68 öğrenci kaydoldu. Okulun sadece iki bölümü ve 68 öğrencisi var. Okul bir süre sonra tadilat gerekçesiyle Şişli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’ne taşındı. Skandallar zinciri de bu taşınmayla başladı. Hâlâ Milli Eğitim Müdürlüğü’nün sitesinde Esentepe Mahallesi’nde görünen lise Şişli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin B blokuna taşındı. Liseye müdür Şişli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğretmenlerinin arasından atandı. Müdür için oda ayrıldı ve odanın kapısına asılan bir kâğıtta “Süleyman Şah Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü” yazıldı. MEB yazı göndererek gelecek yıl öğrenci alınmayacağını ve 68 öğrenci mezun olduktan sonra okulun kapatılacağını
bildirdi.

Skandal...

İsmini vermek istemeyen yetkili, yaşanan durumu skandal olarak niteliyor. Tabloyu, “Sen bu okulu unutuyorsun. Sonra 68 tane öğrenci kayıt yapıyor buraya. Sonra öğrenciler geliyor, okulu yok, öğretmeni yok, müdürü yok. Ortada olmayan bir okula 68 tane öğrenci kaydediyorsun. Bu çocukların eğitim hakkı, eğitim kalitesi hiç tartışılmıyor. Nereden bakarsanız skandal” diye yorumluyor. Lisenin yanı sıra Süleyman Şah İlkokulu öğrencileri de çevredeki ortaokullara dağıtıldı. Süleyman Şah İlkokulu’nun da tadilat aşaması bittikten sonra gelecek eğitim ve öğretim yılında Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi olarak eğitim vereceği konuşuluyor.

Aziz Nesin hikâyeleri gibi

Eğitim - Sen 1 No’lu Şube Başkanı Hüseyin Tosun ise yaşanan olayı “trajikomik” olarak nitelendiriyor. Tosun “Milli Eğitim Bakanlığı’nın içinde bulunduğu durumu gösteren iyi bir örnek. Süleyman Ş h İlkokulu kapatılırken öğretmen arkadaşlarımız zor duruma düşmüşlerdi. İlkokul öğrencileri gidecek okul bulamadı. Bize o zaman ‘Süleyman Şah kapatılacak, daha sonra imam hatip kız lisesi olacak’ dendi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın eğitim işinin nasıl el yordamıyla götürdüğünün kanıtıdır. Okulun açık olduğundan dahi haberleri yok. Bunun izah edilecek tarafı yok. Aziz Nesin’in hikâyeleri gibi. Sistemde olan ama aslında yok olan okula kayıt gerçekleştiriliyor. Böyle bir durumda okul ne olduğu ve ne yapacağı belirsiz bir halde” diyor.

cumhuriyet

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER