İŞTE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN YENİ PLANI

Topçu Kışlası’na gelen tepkiler üzerine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Divan Oteli arkasından geçen bir köprü var. Onu da yenilemek suretiyle, diğer tarafa yaya yürüyüşünü sağlayacak bir aksla, Maçka Parkı’na kadar insanların yürüyebileceği yeşil bir bant oluşturulabilir” dedi.

İŞTE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN YENİ PLANI
Günlerdir devam eden Gezi Parkı direnişi ile ilgili dün ilk kez konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Gezi Parkı’nı bir kültür parkı, bir yeşil bant, bir bütüncül plan içinde değerlendirmemiz, mimari açıdan Maçka Parkı dahil olmak üzere böyle bir aksı almak daha doğru olur” dedi. Feshanede’de düzenlenen 16. İSMEK sergisinin açılışının ardından konuşan Topbaş, şunları söyledi:
 
DOLMABAHÇE’YE KADAR
 
Hilton Oteli arkasındaki yeşil parktan itibaren, Açıkhava Tiyatrosu’ndan, Dolmabahçe’ye kadar giden bir kültür parkı, bir yeşil bant, bir bütüncül plan içinde değerlendirmemiz, mimari açıdan Maçka Parkı dahil olmak üzere böyle bir aksı almak daha doğru olur. Bunları değerlendirdik. Ben de bir mimar olarak bunu görüyorum. Noktasal olarak yaptığınız planlar bazı problemleri beraberinde getiriyor. Zaten o bölgeyle ilgili çalışmalarımız var bizim. 
 
AĞAÇ SAYISI ARTACAK
 
Cemil Topuzlu, Açık Hava Tiyatrosu’nun arkasındaki yolu zaten yer altına aldık. Burada, plan bütünlüğünde bakmak gerekiyor. Divan Oteli arkasından geçen köprü var. Onu yenilemek suretiyle, diğer tarafa yaya yürüyüşünü sağlayacak bir aks oluşturulacak. Maçka Parkı’na kadar yürünebilecek, Taksim Meydanı ile ilintisi olan bir alan haline getirilebilir mi? Buradaki ağaç sayısı artırılabilir, sert zeminden ziyade, kent merkezindeki yeşil alanlar yok olmasın anlamında buradaki yayalaştırmayla, Taksim Meydanı’nda ağaçlandırma alanları oluşturmayı da hedefledik.


KAYNAK: HURRİYET.COM.TR
Güncelleme Tarihi: 09 Haziran 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER