İŞTE TORPİL İŞTE HİZMET

Sınavı Kazanıp Şef Olamadı Ama, Bir Telefonla İl Müdür Yardımcısı Oldu

İŞTE TORPİL İŞTE HİZMET


 

Kurumu’nda ki skandallar bitmiyor. İnsan Kaynakları Dairesi Başkanının ayrımcılık yaptığı için görevden alınmasının ardından, şimdi de AKP Eskişehir Milletvekili aday adayına yapılan kıyak gündemde.

Türk Büro-Sen’in ortaya çıkarttığı usulsüz atamada, adam kayırmacılığı, siyasi rant ve yandaş sendika müdahalesi hepsi bir arada.

Olay; Eskişehir Sosyal Güvenlik Kurumu’nda çalışan Emin Şahin’in görevinden istifa ederek, AKP Eskişehir Milletvekilliğine aday adayı olmasıyla başladı. Milletvekilliği adaylık listesine giremeyen Emin Şahin, memur olarak çalıştığı kuruma geri döndü. 2012 Nisan ayında SGK’nın Görevde Yükselme Sınavı’na girerek sadece 38 puan alan Emin Şahin, 70 puan barajının dahi çok altında kalarak şefliği kazanamadı.

Aynı zamanda Memur-Sen üyesi olan Emin Şahin için siyasi torpil devreye girdi ve şeflik sınavında başarısız olan Şahin, Adana İl Müdür Yardımcılığı görevine atandı.

Türk Büro-Sen’in defalarca dile getirdiği SGK’da ki ayrımcılık; İl Müdür Yardımcılığı kadrosuna yapılan atamalarda sınav şartı aranmadan, liyakat ve kariyer esası çiğnenerek yapılan atama ile bir kere daha ispatlanmış oldu.

Adana’nın Suçu Ne?

Girdiği sınavlarda başarı sağlayamayan Emin Şahin’in görevlendirildiği “Adana Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü’nün günahı ne?” sorusu şimdilerde kurum çalışanları arasında huzursuzluk yaratmaya başladı. Emin Şahin’in Adana’daki görevinden sonra SGK Eskişehir İl Müdürlüğü’ne atanacağı da iddialar arasında.

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Yokuş, Bakan Çelik’i Göreve Davet Etti

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, kurumda yaşanan skandalla ilgili bir açıklama da bulunarak; “Sosyal Güvenlik Kurumu’nda yapılan haksızlıkların Cumhuriyet tarihinde eşi ve benzeri yok. Şeflik sınavında 100 üzerinden 38 puan alan bir şahıs, nasıl oluyor da İl Müdür Yardımcılığı’na atanabiliyor? SGK’da yaşanan adaletsizlikleri her platformda dile getirmemize rağmen kurumda hiçbir düzelme sağlanmadı. Çalışanlar arasında çalışma barışı kalmadı. SGK çalışanları kendilerinin ve kurumun geleceğinden endişeli. Bu olay kurumda yaşanan kaçıncı skandal. SGK Yönetim Kurulunu kınıyorum, kurumdan sorumlu olan Sayın Bakan Faruk Çelik’i de göreve davet ediyorum. Bir an evvel SGK’da ki ayrımcılığa ve adaletsizliğe müdahale edilmeli ve son verilmelidir.”

Habere ait ek dosyayı görmek için tıklayınız

TÜRK BÜRO SEN

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Mustafa DEĞER
Mustafa DEĞER - 12 yıl Önce

Size ne kardeşim. Sadece bu kurumda mı oluyor? Bütün kurumlarda aynı uygulamalar mevcut. Müdür, Şube Müdürü, Kısım Müdürü, Birim Müdürü, Tesis Müdürü, İşletme Müdürü, Döner Semaye Müdürü, Muhasebe Müdürü vb. orta kademe yönetim gruplarına atanabilmek için "GÖREVDE YÜKSELME SINAVI" şartı var diğer şartlarla birlikte yeterli puan barajını geçenler atanabiliyır. Fakattttttttttttttttttt, tüm bakanlıkların taşra teşkilatlarında ise İl Müdür Yardımcısı unvanlı kadrolarına atanmak için sınav-mınav yok. Atan, 6 ay görev yap ondan sonra istediğin yere (dayın varsa) müdür ve diğer unvanlı unvansız yönetici kademelerine zembil sepetinden iniver bu kadar basit. Bu sahteciliği önlemek için DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI memur unvanlarını tekrar gözden geçirmeli ve 1999 tarihli Yükselme ve Unvan Değişikliğini içeren çerçeve yönetmelik gibi bütün kamu kurumlarını kapsayacak şekilde tek elden sözkonusu yönetmelik genişletilerek REVİZE EDİLMELİDİR.Okeyyyyy...

SIRADAKİ HABER