İşte Yeni Trafik Cezaları

Trafik cezaları, Maliye Bakanlığının yeniden değerleme oranı çerçevesinde yılbaşından itibaren yüzde 10,26 oranında arttırıldı.

İşte Yeni Trafik Cezaları

Kırmızı ışık kuralına uymayan sürücülere 154 lira ceza yazılacak.

Hız sınırlarını yüzde 10'dan yüzde 30'a kadar (otuz dahil) aşan sürücülere 154, yüzde 30'dan fazla aşanlara da 319 lira ceza verilecek.

Kamyon, çekici ve otobüslerde takoğraf, taksilerde ise taksimetre bulundurmayan ya da kullanmayan sürücüler 319 lira, takoğraf veya taksimetreyi bozuk imal eden ya da bozan, bu durumdaki cihazları kullanan kişilere ise 4 bin 927 lira ceza verilecek.

Aracın muayene süresini geçirenler 72, sürücü belgesiz araç kullanan ya da kullanıma izin verenlere de 319 lira ceza yazılacak

Servis freni, lastikleri, ışık donanımı noksan, bozuk veya teknik şartlara aykırı olan araçları kullanan sürücülere 72 lira ceza uygulanacak.

Sürücü belgesi sınıfına göre sürmeye yetkili aracın dışındaki araçları kullananlara 319, sürücü belgesi almak için yanlış bilgi veya sahte belge veren sürücü adaylarına 814, araç kullanırken sürücü belgelerini yanlarında bulundurmayan sürücülere ise 154 lira ceza verilecek.

Hız sınırlarını tespite yarayan cihazların yerlerini belirleyen ya da sürücüyü ikaz eden cihazları imal veya ithal edenlere bin 967 ile 3 bin 280 lira arası ceza verilecek.

Park etmenin trafik işaretleri ile yasaklandığı yerlerde, geçiş yolları önünde veya üzerinde, yangın musluklarına her iki yönden beş metre mesafede park eden sürücülere 72 lira ceza uygulanacak.

Özürlülerin araçları için ayrılmış yerlere park eden sürücüler 144 lira ceza ödeyecek.

Emniyet kemeri bulundurulması zorunluluğu olan araçlarda emniyet kemeri bulundurmayan ve kullanmayanlara da 72 lira ceza uygulanacak.

Sürücü belgeleri geri alındığı halde, geri alma süresi içerisinde araç kullananlara 319 lira ceza uygulanacak.

Kaza mahallinde durmayan ve trafik güvenliği için gerekli tedbirleri almayanlara 154 lira ceza yazılacak.

Araçlara izin almadan reklam, yazı, işaret, resim, şekil, sembol, ilan, flama, bayrak takılması ya da yazılması, sesli ve ışıklı donanımların bulundurulması durumunda sürücülere ve araç işletenlerine 72 lira ceza uygulanacak.

Tescil edilen araçları trafik belgesi ve tescil plakası almadan karayoluna çıkaran sürücülere 650, tescil belgesi, trafik belgesi ve tescil plakalarını araç üzerinde ve uygun durumda bulundurmadan trafiğe çıkanlara da 72 lira ceza verilecek.
 

Güncelleme Tarihi: 09 Ocak 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER