İsteyen herkese 'sanal öğretmen'

Milli Eğitim Bakanlığı’nın oluşturduğu “kursiyer.net” isimli platformla isteyen herkes bilgisayar programları hakkında ücretsiz ve süresiz bilgi alabiliyor. 5 bin kullanıcıya ulaşan siteyi günde 2 bin kişi ziyaret ediyor.

İsteyen herkese 'sanal öğretmen'

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bilişim kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla kendi internet sitesinde hizmete başlayan ''Kursiyer.Net'' isimli uzaktan eğitim platformu ile isteyen herkese ücretsiz olarak bilgisayar programları ile ilgili video dersleri izleyerek bilişim alanında kendini eğitebilme olanağı sağladı.

Bakanlık tarafından bilişim teknolojilerinin eğitim-öğretimde daha etkin kullanılabilmesi amacıyla başlatılan FATİH Projesi kapsamında yeni bir proje daha hayata geçirildi.

MEB Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Bilişim Hizmetleri Daire Başkanı Volkan Akçay, platforma ilginin çok büyük olduğunu vurgulayarak kullanıcı sayısının 5 milyona çıktığını söyledi.
 

PAROLA VEYA ÜYELİK İSTENMİYOR
Kişilerden siteye girerken parola, üyelik talebi istenmediğini belirten Akçay, platforma çok hızlı bağlanılabildiğini, bilgisayar programlarından Microsoft Office, Photoshop, Powerpoint, Excel, Qark, Adobe Indesign gibi programların uygulamalı olarak anlatıldığını söyledi.

Akçay, ''Dersler burada hiç bilmiyormuşsunuz gibi anlatılıyor. Dersleri ne kadar sürede anlıyorsanız o kadar tekrarlayarak izleyebiliyorsunuz. Bilgisayar bilgisi olmasa bile kimseye ihtiyaç duymadan kendi başına office eğitiminden yazılım eğitimine kadar bütün eğitimleri tek başına yapabiliyorsunuz'' diye konuştu.

Bu derslerin piyasa değerinin kişi başına yaklaşık 25 bin euro olduğunu belirten Akçay, ''Kendi imkanlarıyla bu dersleri almak isteyenler 2 bin saat vakit ve 25 bin Avro ayırmaları gerekiyor'' dedi.

GÜNLÜK 2 BİN ZİYARETÇİ
Şu ana kadar siteye en yoğun girişin Ankara, Gaziantep, Van, İstanbul ve Çanakkale illerinden olduğunu belirten Akçay, bilgisayar eğitimi almak için bu siteye 64 ilden kullanıcının ziyaretçi olarak girildiğini ve günlük ortalama 2 bin kullanıcı tarafından ziyaret edildiğini belirterek, bu girişlerin 700-800'ünün okullardan geldiğini ifade etti.

Platformad yer alan yazılımların sürekli güncellendiğini anlatan Akçay, ''En son çıkan yazılımlar neyse ders haline dönüştürülüp platforma atılıyor" dedi.

ONLINE DERS
Milli Eğitim Bakanlığı'nın ''e-okul'', ''MEBBİS'' gibi modüllerinin genellikle yanlış kullanıldığını belirten Akçay, bu hizmetlerin nasıl kullanıldığına ilişkin olarak da öğrenci, öğretmen ve velilere yönelik derslerin olduğunu söyledi.

Akçay, uzaktan eğitim platformunda yer alan derslerin online izlenebileceği gibi bilgisayara indirilerek de takip edilebildiğini sözlerine ekledi.


 

Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER