İSTİKLAL MARŞI VE ATATÜRK KİTAPLARDA YOK

İlköğretim öğrencilerine ücretsiz dağıtılan kitaplarda Mustafa Kemal Atatürk, İstiklal Marşı, Gençliğe Hitabe’nin yer almadığını tespit ettiklerini belirten Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa UĞUR Milli Eğitim Bakanını göreve davet etti.

İSTİKLAL MARŞI VE ATATÜRK KİTAPLARDA YOK
Şube Başkanı Mustafa Uğur, “Okullarda ücretsiz dağıtılan kitaplarda gördüğümüz vahim tablo bir eğitim sendikası olarak bizi bir hayli üzmüştür. İlköğretim kademesinde okutulacak kitaplarda Atatürk sayfası, Gençliğe Hitabe ve İstiklal Marşı'nın olmaması biz eğitimcileri derin düşüncelere sevk etmiştir. Milli marşımızın, gençliğe hitabemizin ve ulu önderimizin kitaplardan silinmek istendiği fikri önceleri bize mantıksız gelmiş bir baskı hatası olduğu fikrine yönlendirmişti fakat durumun böyle olmadığını ilimizde ve tüm illerde dağıtılan kitaplarda yaptığımız araştırma neticesinde acı bir sonuç olarak tespit ettik” dedi.
 
Mustafa Uğur, Kısa bir süre önce 3797 sayılı kanunun ikinci maddesi maddede bazı kelimeler çıkartılarak tekrar yürürlüğe konulmuştur. Yeni yürürlüğe konulan maddeden çıkartılan bazı kısımları özetlemek gerekirse şu şekildedir; “Atatürk İnkılap ve İlkelerine ve Anayasada ifadesini bulan Atatürk Milliyetçiliğine bağlı, Türk Milletinin milli, ahlaki, manevi, tarihi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren, ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan…”diyerek değişen kanunun kitaplara da mı etki ettiğini merak ettiklerini belirtirken Talim Terbiye Kurulu’nun tüm bu olanlara karşı nasıl sessiz kaldığı ya da neden bu yanlışlığı gözden kaçırdığını da sorguladıklarını ifade etti.
 
Uğur, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti geçmişten günümüze kadar milli ve manevi değerleri ile varlığını korumuş, kendisine karşı düzenlenen tüm fitne ve fesat ocaklarına karşı milli benliği ile karşılık vermiş bir ülkedir. Milli Eğitim Bakanlığı’nın konu ile ilgili tüm eğitim camiasını tatmin eden, yüreklere su serpen bir açıklama yapmasını bekliyor, yanlışın düzeltilmesi için Milli Eğitim Bakanımızdan samimiyet bekliyoruz” dedi



Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER