KADIN ÖĞRETMENE DAYAK

Kadın öğretmen, öğrencisi tarafından dövüldü

KADIN ÖĞRETMENE DAYAK
Eskişehir'in Tepebaşı İlçesi Muttalip Mahallesindeki Devlet Malzeme Ofisi Meslek Lisesi'ndeki bir öğrenci, biyoloji öğretmeni Tuğba Kaynak'ı darp etti.
 
Öğretmen bir hafta rapor alırken, Eğitim-İş Şube Başkanı Ebru Sungar, "Okulda idari boşluk nedeniyle öğrenciler öğretmenlere saldırıyor. Kendilerini uyaran öğretmenlere karşı da 'öğretmenleri indirmeye başladık' sözlerini kullanıyor" dedi.
 
Devlet Malzeme Ofisi Meslek Lisesi'nde daha önce okuldan uzaklaştırma cezası verilen ve cezası Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kaldırıldığı belirtilen bir öğrenci, biyoloji öğretmeni Tuğba Kaynak'ı derste darp etti. Öğretmende öğrenciden şikayetçi olarak bir hafta iş göremez raporu aldı.
 
Eğitim-İş Eskişehir Şube Başkanı Ebru Sungar'da olay ile ilgili açıklama yaparak,"İnsanlık mirasının genç kuşaklara taşınmasında en önemli işlevi gören öğretmenlik mesleğimizin, geliştirilmesi, korunması mücadelesi verirken canımıza kast edildiği günlerden geçmekteyiz. Eskişehir Devlet Malzemeleri Ofisi Meslek Lisesinde 9. Sınıf öğrencisi tarafından ders saatinde, kadın öğretmen arkadaşımızı darp etmiştir. Tüm meslektaşlarımız adına derin üzüntü duymaktayız. Bu işin takipçisi olacağımız gibi öğretmenimizin hukuki mücadelesinde yanında olacağız" dedi.
 
Kadın öğretmeni darp eden öğrencinin daha önce de başka öğretmenleri tehdit ettiğini vurgulayan Sungar şöyle devam etti: "Ne yazık ki okuldaki idari boşluk nedeniyle 'Öğretmenleri indirmeye başladık' şeklindeki tehditleri sistemin bozukluğunu ortaya koymaktadır. DMO Meslek Lisesinin 3 senedir idari boşluğu olduğunu, görev ve sorumluluk taşıyan idarecilerin görevden alındığını, okula atanan geçici müdürlerin sorumluluk almadıkları ve bu okulu bir basamak olarak algıladıkları görülmektedir. Milli Eğitim Müdürümüzü göreve davet ediyoruz."
Habertürk
Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER