Kamu İşçi Toplu Sözleşmesi En Erken Temmuz veya Ağustos'ta

Kamu işçi toplu sözleşmelerini yürüten Türk İş: Genel seçim, yerel seçim dönemleri de dahil olmak üzere 1989 yılından bu tarafa kamu sözleşmeleri çerçeve protokollerinin Haziran ayı sonunda ve çoğunlukla da Temmuz- Ağustos aylarında imzalandığı hatırlatılmaktadır.

Kamu İşçi Toplu Sözleşmesi En Erken Temmuz veya Ağustos'ta
TÜRK-İŞ  tarafından yapıaln açıklamada;

TÜRK-İŞ üyesi 22 sendika 2011 yılı içinde çoğunluğunun yürürlük başlangıcı Mart ayı olmak üzere 101 toplu iş sözleşmesi bağıtlayacaktır. TÜRK-İŞ bünyesinde oluşturulan Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmeleri Koordinasyon Kurulu’nda alınan karar doğrultusunda toplu iş sözleşmesi prosedürlerinin birlikte yürütülmesine çalışılmış, taraflar arasında toplu iş sözleşmesi görüşmelerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın verdiği yetki belgesi oranında başlanabilmiştir.

Söz konusu 101 toplu iş sözleşmesinin küçük bir kısmı için yetki itilafı halen devam etmektedir. Taraflar arasında sözleşmelerin 30 tanesi için 60 günlük görüşme süresi tamamlanmıştır, diğerleri için ise görüşmeler sürdürülmektedir.

Düşük ücretlerin iyileştirilmesi, ücretlerin enflasyona yenik düşürülmemesi, refahtan pay alınması ve vergi kayıplarının giderilmesi yönündeki taleplerimize ilişkin olarak Başbakan ve ilgili Bakan dahil hükümet kanadıyla yapılan görüşmelerden henüz bir sonuç alınamamıştır.

Toplu iş sözleşmelerinin sonuçlanması genel seçim, yerel seçim dönemleri de dahil olmak üzere 1989 yılından bu tarafa kamu sözleşmeleri çerçeve protokollerinin Haziran ayı sonunda ve çoğunlukla da Temmuz- Ağustos aylarında imzalandığı hatırlanmalıdır


 

Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2011, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
emin erdoğan
emin erdoğan - 13 yıl Önce

sayın başbakanım yüzde elli oyu aldınız ama biz işcilerin sözleşmelerini unuttunuz bunu dikkate alırsanaz çok memnun olacağiz teşekkürler

SIRADAKİ HABER