KAMUDA İŞE GİRMEK İÇİN BAŞBAKANLIK ONAYI İDDİALARI SORULDU

KAMUDA İŞE GİRMEK İÇİN BAŞBAKANLIK ONAYI İDDİALARI SORULDU
Iğdır milletvekili Sinan OĞAN tarafından verilen önerge ile basında yer alan bazı haberlerde, hükümetin devlet kurumlarına kamuda yapılan sınavları kazananların işe başlaması için ‘Başbakanlık onayı’ alınması konusunda ‘gizli’ bir talimat gönderdiği iddiaları soruldu.
 
Oğan önergesinde, onay verilecek kişilerin belirlenmesi için Başbakanlıkta özel bir birim oluşturulduğu, bu birimin olurunu almayan adaylara kamunun kapatıldığı iddialarının kamudan bağımsız kurullara ve yurtdışına yüksek lisansa gönderileceklerin belirlenmesine kadar uzandığını da belirtti. Oğan, bu hususun kamuoyunda huzursuzluğa neden olduğu gibi hükümetin sadece hukuken değil, etik olarak da sorgulanmasına neden olduğunu belirterek, aşağıda yer verilen soruların Başbakan Ahmet DAVUTOĞLU tarafından yanıtlanması talebinde bulundu:
 
1)Söz konusu iddialar karşısında sessiz kalınmasının sebebi nedir? Kamuya eleman alımlarında yeni bir uygulama mı başlatılmış ya da başlatılmak istenmektedir?
 
2)Son dönemde kamuda yapılan sınavları kazananların göreve 1 başlatılmaları çeşitli gerekçeler gösterilerek geciktirildiği yönündeki şikâyetlerle Başbakanlıktaki bu işlemler arasında herhangi bir bağ var mıdır?
 
3)Söz konusu iddialar doğru ise, onay veren kişi ya da kişilerin yetkinlikleri nedir?
 
4)Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) gibi devletimizin herhangi bir soru işaretine müsaade etmemek için en hassas ve adaletli yaklaşması gereken bir konuda, halihazırdaki şaibelere yenilerinin eklenmesi karşısında gündeminizde herhangi bir girişim var mıdır?
 
5)Sınavı kazandığı ilan edilen kişilerin göreve başlamasında yaşanan gecikmeler veya göreve başlatılmamaları nedeniyle yasal haklarının ortaya çıktığı dikkate alınırsa, 2001 yılından bu yana bu gerekçelerle yargıya başvuran kaç kişi olmuştur?
Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER