KAPİTALİZMLE YÖNETİLEN BAKANLIK

KAPİTALİZMLE YÖNETİLEN BAKANLIK
O kadar yıldır öğretmenim, bi o kadar da sendikacı, şu son bir aya gelinceye kadar Millî Eğitim Bakanlığı’ nın kapitalizmle yönetildiğini anlayamamışım. Tespitten ziyade bir öz eleştiri olarak söylüyorum. Hem sendikacı olacaksın hem de çalıştığın iş kolunun en temel özelliğini göremeyeceksin! Tamamıyla benim eksikliğim. Bundan sonra daha dikkatli olurum.
 
Kapitalizm; ekonomiyle ilgiliymiş, siyasete de temas edermiş, bilmem neymiş, inanmayın, hepsi yalan: Yükselmek ve ilerlemek için birinin sırtına basarsın. Kapitalizmin Türkçesi bu… Yani büyük balık, küçük balığı yutar.
 
Şube müdürlüğü atamalarında mülâkat felaketini hepimiz yaşadık. Mülâkattan çok nadir olsa farklı sendika üyeleri de geçti. Araya serpiştirdiler, nazar boncuğu mahiyetinde. Biri itiraz ederse ’’Öyle olur mu canım! Bakın diğer sendikalara mensûp adaylardan da şube müdürü var.’’ diyecekler. Sanki biz anlamıyoruz! Geçen yılın son aylarında yaptığınız idareci atamalarında yazılı puanı 100’ e yakın olan Türk Eğitim-Sen’ lilere mülâkattan 40-50 vererek adalet terazinizin ne kadar doğru tarttığını gördük.
 
Gelelim sadete: Şube müdürü olmak istiyorsanız ilk önce özelliğiniz kapitalizme gönülden inanan bir aday olarak okulunuzda yandaş sendikaya onlarca üye yazmak olmalıdır. Çünkü ne kadar çok üye yazarsanız o koltuğa o kadar yaklaşırsınız. Ne kadar ekmek, o kadar köfte! Onlarca üye nasıl yazılır derseniz mobbing mi uygularsın, baskı mı kurarsın, nöbet gününü mü, ders saatini mi ayarlarsın artık orası size kalmış.
 
Tamam, anladık bilmem nereye şube müdürü olacaksınız, bakanlığı da kapitalizme bulaştırdınız ancak makam sevdanıza öğretmen arkadaşlarımı alet etmeyin! Öğretmen, ne basamaktır ne de siyasî dolgu malzemesi… Kişisel ihtiraslarınızı kendi aranızda belirleyeceğiniz yöntemlerle çözün!
 
 
Yücel ÖNDER
Türk Eğitim-Sen
Esenler İlçe Başkanı
Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER