KAR, FIRTINA VE SAĞANAK YAĞMUR

Meteoroloji 11 il için uyarı yaptı

KAR, FIRTINA VE SAĞANAK YAĞMUR

METEROLOJİDEN 11 İL İÇİN UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sabah saatlerinde yaptığı uyarıda İstanbul başlayan kar yağışının Çatalca ve Silivri ilçelerinde etkili olacağını açıkladı. İstanbul radarlarından alınan bilgilere göre kar yağışının Silivri ve Çatalca'da etkisini arttırarak kuvvetli sağanak ve tipi şeklinde devam etmesinin beklendiği belirtildi. Yağışların oluşturabileceği ulaşımda aksama, görüş mesafesinde azalma, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

TEKİRDAĞ VE KIRKLARELİ'NDE KAR YAĞIŞI

Tekirdağ'ın Saray, Çerkezköy ve Çorlu, Kırklareli'nin Vize ve Demirköy ilçelerinde kar yağışının Cuma günü akşam saatlerine kadar aralıklarla kuvvetli ve yoğun olarak devam etmesi beklendiği açıklandı.

ANTALYA'NIN DOĞU İLÇELİRİNDE SAĞANAK YAĞIŞ VE FIRTINA

Antalya'nın doğu ilçeleri ( Serik, Manavgat, Alanya, Gazipaşa, İbradı, Akseki, Gündoğmuş ) ve Mersin'in Anamur ilçesinde ise bugün akşam saatlerine kadar kuvvetli sağanak yağışın ve fırtınanın devam edeceği bildirildi.

YURTTA METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun tamamında görülecek yağışların; Hatay, Antalya'nın doğu ilçeleri ve Anamur çevreleri, Sakarya, Kocaeli, Bilecik, Zonguldak, Bolu, Düzce, Osmaniye, K.Maraş, Adıyaman, Diyarbakır ile Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis çevreleri başta olmak üzere Doğu Anadolu bölgesinde, Tekirdağın Saray, Çerkezköy ve Çorlu çevreleri, Kırıklareli'nin Vize ve Demirköy ilçelerinde, gece saatlerinden sonra Rize, Artvin, Trabzon, Ordu ve Giresun çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Trakya ile iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Hava sıcaklığının Ege, İç ve Güneydoğu Anadolu'da 2 ila 4 derece azalacağı belirtildi. Rüzgarın; Akdeniz ile Doğu bölgelerde güneyli yönlerden, diğer yerlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege ve Batı Karadeniz kıyıları ile Doğu Akdenizde kuvvetli (50-70 km/sa) ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklendiği belirtildi.

UYARILAR

Yağışların Hatay, Antalya'nın doğu ilçeleri ve Anamur çevreleri, Sakarya, Kocaeli, Bilecik, Zonguldak, Bolu, Düzce, Osmaniye, K.Maraş, Adıyaman, Diyarbakır ile Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis çevreleri başta olmak üzere Doğu Anadolu bölgesinde, Tekirdağın Saray, Çerkezköy ve Çorlu çevreleri, Kırıklarelinin Vize ve Demirköy ilçelerinde, gece saatlerinden sonra Rize, Artvin, Trabzon, Ordu ve Giresun çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği bildirildi.

Rüzgarın; Marmara, Kıyı Ege ile Batı Karadeniz kıyıları ile Doğu Akdeniz de kuvvetli yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği bildirildi.

Trakya ile iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği açıklandı.

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER