KAYMAKAMLIK ÖNÜNDE GERGİNLİK

Suriye'den gelen hava topu ile bir kişi hayatını kaybetti

KAYMAKAMLIK ÖNÜNDE GERGİNLİK
 Havan topunun düştüğü alanda bulunan 44 yaşındaki Şükrü Kahraman öldü, 2 çocuğu yaralandı.
Suriye’nin Rasulayn İlçesi’nde 16 Temmuzda El Nusra cephesi ile PYD güçleri arasında çıkan çatışmalar, 10 gündür aralıklarla devam ediyor. Rasulayn’daki çatışmalar nedeniyle Ceylanpınar’da günlerdir tedirginlik yaşanırken, güvenlik güçleri sınır hattında yoğun güvenlik önlemi aldı. Sabah saatlerinde sessizliğin hakim olduğu Rasulayn İlçesi’nde, akşam saatlerinde çatışmalar yeniden şiddetlendi. Ceylanpınar’da top ve silah seslerinin duyulduğu çatışmalarda, ilçede tedirginlik yaşandı. Çatışmalar sırasında Rasulayn İlçesi’nden atılan bir havan topu, sınırı aşarak Ceylanpınar’da sınıra yakın bölgede bulunan araziye düştü. Bu sırada arazide çalışan Şükrü Kahraman ile oğulları 12 yaşındaki Mehmet ve 24 yaşındaki Ahmet yaralandı. Büyük tedirginliğin yaşandığı olay sonrası sınır hattında önlemler en üst düzeye çıkarılırken, yaralılar ambulanslarla Ceylanpınar Devlet Hastanesi’ne götürüldü. İlk müdahalesinin ardından Şanlıurfa’ya sevk edilen yaralılardan baba Şükrü Kahraman hayatını kaybetti. Ahmet ve Mehmet Kahraman kardeşler ise Şanlıurfa’ya sevk edildi.
 
 
 
KAYMAKAMLIK ÖNÜNDE GERGİNLİK
Yaşananların ardından 100 kişilik grup, kaymakamlık önünde toplanarak olayları protesto etti. ’Hükümet istifa’ sloganları atan grubu, polis engelledi. Olayların ardından Ceylanpınar’a çok sayıda güvenlik gücü sevk edildi. Ceylanpınar’da ise tedirginlik sürüyor.
 
ÖLÜ SAYISI 3’E YÜKSELDİ
16 Temmuz tarihinden itibaren yaşanan çatışmalarda seken kurşunlardan 17 yaşındaki Mahsun Ertuğrul ve 16 yaşındaki Mehmet Gündüz’ün ölümünün ardından Şükrü Kahraman’ın da Suriye tarafından gelen mermiler tarafından ölmesi Ceylanpınar’daki ölü sayısını 3’e yükseltti. Yaralıların sayısı ise 5 oldu.
 
TOP SESLERİ SÜRÜYOR
Rasulayn’da ise akşam saatlerinde başlayan çatışmalar yer yer şiddetlenerek devam ediyor. Rasulayn’da atılan top ve silah sesleri Ceylanpınar’da duyulurken, güvenlik güçleri sınır hattında zırhlı araçları ile önlemlerini sürdürüyor.
 
Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER