KEY Ödemesi Alamayanlar Dikkat!

Hak sahiplerinin T.C. Ziraat Bankası'na başvurmadan önce Resmi Gazete'de yayımlanan listelerde isminin ve KEY ödeme tutarının bulunup bulunmadığını sorgulamaları gerekmektedir.

KEY Ödemesi Alamayanlar Dikkat!

5939 Sayılı Konut Edindirme Yardımı Hak Sahiplerine Ödeme Yapılmasına Dair Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun ve 7/1/2010 Tarihli ve 27455 Sayılı Resmî Gazete’de Yayımlanan Konut Edindirme Yardımı Hak Sahiplerine Ödeme Yapılmasına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik Hükümlerine Göre Tespit Edilen Hak Sahipleri Listesi 28.02.2011 tarih 27860 sayılı 1. Mükerrer Resmi Gazetede yayımlanmıştır. Vergi Kimlik Numarası, T.C. Kimlik Numarası ve Yabancı Kimlik Numarası ile yapılan sorgulama sonucunda görülen ödeme miktarına itirazı olmayan hak sahipleri ödemelerini, T.C. Ziraat Bankası Şubeleri'nden T.C. Kimlik No ile alabileceklerdir.

Hak sahiplerinin T.C. Ziraat Bankası'na başvurmadan önce Resmi Gazete'de yayımlanan listelerde isminin ve KEY ödeme tutarının bulunup bulunmadığını sorgulamaları gerekmektedir. KEY ödemeleri Türk vatandaşlarına T.C.Kimlik Numarasıyla, yabancı uyruklu hak sahiplerine ise Yabancı Kimlik Numarası veya Vergi Kimlik Numarası ile yapılacaktır. Kurumlar tarafından T.C. Kimlik No ve Yabancı Kimlik Numarası veya Vergi Kimlik Numarası bildirilmeyen hak sahiplerine ödeme yapılmayacaktır.

Bilindiği üzere, KEY hak sahiplerine ilişkin listeler 28/7/2008 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanmış olup, söz konusu listelerde isimleri yer almadığı halde yardıma müstahak olduklarını ileri sürenlerin üç aylık başvuru süresi 28/7/2008 tarihinde başlamış ve  28/10/2008  tarihinde sona ermiştir. İtirazlara ilişkin işlemler ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından yerine getirilerek Tasfiye Halinde Türkiye Emlak Bankasına bildirilmiştir. Bu defa, 21/3/2010 tarih ve 27528 (Mükerrer) sayılı Resmi Gazetede ilan edilen listede isimleri yer almadığı halde hak sahibi olduğunu ileri sürenler ile isimleri yer almakla birlikte adlarına yapılan ödeme tutarlarının doğru olmadığını ileri sürenlerin konu ile ilgili bilgi alacakları yerler, durumlarına göre farklılık göstermektedir. Buna göre;

- 1987-1995 yılları arasında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak çalışan memurlar, çalışmış olduğu KURUMLARINA,

- 506 sayılı Kanunun Geçici 20 nci maddesi kapsamında banka, sigorta ve reasürans şirketleri, ticaret odaları, sanayi odaları ve borsalarda çalışan ve sandıklara tabi olan kişiler, ÇALIŞMIŞ OLDUKLARI İLGİLİ KURUM VE KURULUŞLARA ve SANDIKLARA,

- 1987-1995 yılları arasında 506 sayılı Kanuna tabi sigortalı olarak çalışanlar,  o tarihlerde çalıştıkları işyerlerinin işlem gördüğü  SOSYAL GÜVENLİK İL/MERKEZ MÜDÜRLÜKLERİNE,

1987-1995 yılları arasında Memur Emeklisi olanlar  ise Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü’nün Milli Müdafaa Cad. No: 24 Bakanlıklar/ANKARA adresinde bulunan KAMU GÖREVLİLERİ EMEKLİLİK İŞLEMLERİ DAİRE BAŞKANLIĞINA, başvurmaları halinde konu ile ilgili kesin bilgi ve sonuç alabileceklerdir

KEY ödeme miktarının doğru olmadığını ileri süren kişi öncelikle adlarına ödeme yapan kuruma başvurmalıdır. Bankanın muhatabı KEY hak sahipleri adına bildirim yapan kurumdur. Listelerde isimleri yer almayanlar da öncelikle adlarına ödeme yapan kuruma başvuracaklardır. Listelerde isimlerin yer almamasının nedenleri; Kurumun bildirim yapmamış olması ya da yapılan bildirimlerin istenilen formatta olmamalarıdır. Bu kurumlardan sonuç alınamaması halinde ise ilgililerin SGK’na başvurmaları gerekecektir.

            T.C. Kimlik Numarası ve Yabancı Kimlik Numarası ya da Vergi Kimlik Numarası ile yapılan sorgulama sonucunda görülen ödeme miktarına itirazı olmayan hak sahipleri ödemelerini, T.C. Ziraat Bankası Şubeleri'nden T.C. Kimlik No, Yabancı Kimlik Numarası ile birlikte Nüfus Cüzdanı, Ehliyet veya Pasaport ibraz etmek suretiyle alacaklardır. Hak sahibinin ölmüş olması halinde, veraset ilamına istinaden yapılacak ödemelerde yasal mirasçıların tümünün aslen veya vekaleten birlikte müracaat etmeleri veya miras ortaklığına temsilci atanması gerekmektedir. İlgili Kanun uyarınca Resmi Gazete de ilan tarihinden itibaren beş yıl içinde talep edilmeyen alacaklar Hazineye irad kaydedilir.

Resmi Gazete'nin 28 Şubat 2011 tarihli sayısında yayımlanan KEY listesinde yer alan ödeme tutarlarının hatalı olduğunu düşünenler, listelerde adını bulamayanlar ne yapacak?

 


-       Ödenecek KEY miktarına itiraz için İlgili Kuruma Başvuru Dilekçe örneği:


…………………………………KURUMU’NA
          …../……/…….


İlgi : Tarafıma ödenecek/ödenmiş KEY miktarına itirazlarım hakkında.


ADI – SOYADI  :
VARSA İKİNCİ SOYADI :
T.C. KİMLİK NO  :
S.G.K NO   :
VERGİ NO   :


 28.02.2011 tarih 27860 sayılı 1. Mükerrer Resmi Gazetede yayımlanan Konut Edindirme Yardımı ödenekleri ile ilgili 5939 Sayılı Konut Edindirme Yardımı Hak Sahiplerine Ödeme Yapılmasına Dair Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun ve 7/1/2010 Tarihli ve 27455 Sayılı Resmî Gazete’de Yayımlanan Konut Edindirme Yardımı Hak Sahiplerine Ödeme Yapılmasına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik Hükümlerine Göre Tespit Edilen Hak Sahipleri listesinde ismim yer almaktadır. Tarafıma ödenecek/Ödenmiş olan miktar doğru değildir. İş bu dilekçemle yapmış olduğum itirazım dikkate alınarak tarafıma ödenecek/ödenmiş olan KEY miktarının yeniden hesaplanmasını ve ilgili kuruma bildirilmesini arz ve talep ederim.


         AD – SOYAD
              İMZA




egitimbirsen.org.tr'den alınmıştır

 

EDİTÖR NOT:

Bu habere BASIN MÜŞAVİRİ ismiyle "Bu haber bir emeğin ürünüdür . bunu alıp isim belirtmeden müstakil olarak koymak etik bir davranış değildir. Hangi sendikanın ise onun imzasını adını taşıyan bir ibare olmalıdır. Lütfen hassasiyet gösteriniz." şeklinde bir yorum gelmiştir.

Eğer yazan kişi gerçekten basın müşaviri ise...
Haklısınız ,Sendikanızdan (Eğitim Bir Sen) özür diliyoruz ve hatamızı düzeltiyoruz..Ancak haberlerimizin bir çoğu sendika sitelerinden açıklamalar olduğu için ayrıca yazma gereği duymadık.Yukarıdaki "Ahmet Gündoğdu Açıklaması"nda olduğu gibi .Bu konuda daha dikkatli olacağımızdan emin olabilirsiniz.

Sitemizi dikkatle takip edip bizi uyardığınız için teşekkür ederiz.Ancak 23 Nisan'da yayınladığımız  Eğitim Bir Sen'in " İÇİNDE TÜRK, ATATÜRK, BAYRAK OLMAYAN BAYRAM MESAJI!" isimli haberimiz konusundaki sessizliğinizi de merak ediyoruz..Haberi okumadığınızı düşünerek aşağıda linkini veriyor,yapacağınız açıklamayı sitemizde yayınlayacağımızı bildiriyoruz.


İlgili haber

 http://www.kamudan.com/icinde-turk-ataturk-bayrak-olmayan-bayram-mesaji-694.html



 

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2011, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
BASIN MÜŞAVİRİ
BASIN MÜŞAVİRİ - 13 yıl Önce

Bu haber bir emeğin ürünüdür . bunu alıp sisim belirtmeden müstakil olarak koymak etik bir davranış değildir. Hangi sendikanın ise onun imzasını adını taşıyan bir ibare olmalıdır. Lütfen hassasiyet gösteriniz.

DİKKAT
DİKKAT - 13 yıl Önce

KEY ÖDEMESİ ALAMAYANLAR DİKKAT! http://www.kamudan.com/key-odemesi-alamayanlar-dikkat-728.html BU YAZININ HANGİ SENDİKADAN ALINDIĞINA DAİR KAYNAK BELİRTMENİZ DAHA ETİK DAVRANIŞ OLACAKTIR. EMEĞE SAYGI ÖNEMLİDİR. SELAMLAR BASIN MÜŞAVİRİ

BASIN MÜŞAVİRİ
BASIN MÜŞAVİRİ - 13 yıl Önce

M.KEMAL=ATATÜRK DEĞİL Mİ? Kaldıki bu konuda sorgulama yetkisini kimse kimseye veremez. Attatürkçülüğün ölçüm istasyonu görevini kim ne hakla kendinde görebilir. Atatürkçü geçineneler ve Atatürk'ten geçineneler memleketin yakasından ne zaman düşecekler.

Editör
Editör - 13 yıl Önce

Atatürk ismini yazarken bile "Attatürk" yazmanız sizin bu isme ne kadar değer verdiğinizin göstergesi..Elleriniz titrediği için yada korkarak yazdığınız için olabilir..Ama inanın "Atatürkçülüğün ölçüm istasyonu" olan Türk Milletinin O'nun ismini yazarken yüreği titriyor...

BOZKURT
BOZKURT - 13 yıl Önce

TÜRK, ATATÜRK ve BAYRAK düşmanları cami duvarında dolaşıyorsunuz

SIRADAKİ HABER