Kimya testinde hata üstüne hata!

LYS-2 sorularını değerlendiren Fen Bilimleri Dershanesi ve Uğur Dershanesi uzmanları Kimya testinde basın kitapçığındaki 16 , 12 ve 10'uncu soruların iptal edilmesini istedi. 15'inci soru da tartışmalı.

Kimya testinde hata üstüne hata!

Uzmanların değerlendirmeleri şöyle:

 

16, 12 ve 10'ncu soruların iptali istendi, 15’inci soru tartışmalı
 

 

Kimya: 16'ıncı soruda soru kökü hatalı verilmiş. Bu soru köküne göre iki cevap oluyor. Bu soru köküne göre iki doğru yanıt var. 'A' ve 'C' de doğru yanıt olarak işaretlenebilir. Soru kökü yanlış olduğu için bu soru iptal edilmeli.
 

10'uncu soru da verilen soruya göre 'D' ve 'E' seçenekleri doğru oluyor. Bu sorunun da farklı açılardan bakılınca iki doğru yanıtı var gibi oluyor. Tartışmalı bir soru, iptal edilmesi gerekiyor.
 

12'nci soruda ise çökelek oluştuğu belirtilmektedir. Dengeye ulaşan sistemde 'A' seçeneğindeki verinin de yanlış olması gerekiyor. Bu durumda bu soruda da iki yanlış oluyor. Oysa cevap kağıdında doğru yanıt şıkkı olarak 'E' verilmiştir. Bize göre de bu sorunun iki doğru yanıtı var: A ve E seçenekleri. Bu sorunun da iptal edilmesi gerekir. Yani bu soruda veri eksiği var.
 

15'inci soruda ikinci yargıda verilen 'pKa' bilgisi lise müfredatında bulunmuyor. Bu da öğrenciler için alışmadık tarzda bir soru.

 

Eleyici test olacak
 

 

Fizik: Tüm müfredatı kapsayan, özenli şekilde hazırlanan sorular bulunuyor. Herhangi bir problem yok. Öğrencileri biraz zorlayan bir test. Eleyici bir test olabilir.

 

Geçen yıla göre daha zor

 

Biyoloji: Geçen yılki LYS'ye göre sorular öğrenci bilgisini daha çok yoklayan, daha detaylı hazırlanmış. Bazı sorularda küçük ifade bozuklukları olmasına rağmen genel olarak sorular net ifade taşıyor. YGS'de daha önce 11'inci sınıfların yeni değişen müfredatından da soru alınmıştı. LYS'de bu testte 25'inci soru 11'inci soruların değişen müfredatından hazırlanmış. Bu soruda yer alan "kaynak hücre ve havuz hücre" kelimeleri yeni değişen 11'nci sınıf müfredatında yer aldığı için öğrenciler zorlanmış.




 

Güncelleme Tarihi: 27 Haziran 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER