KPSS sonuçları açıklandı

KPSS A Grubu ve öğretmenlik sonuçları açıklandı. Sonuçlar ÖSYM'nin http://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden öğrenilecek.

KPSS sonuçları açıklandı
ÖSYM'den yapılan açıklamada, KPSS sınavının değerlendirme işlemlerinin tamamlandığı belirtilerek, sonuçların “http://sonuc.osym.gov.tr” internet adresinden öğrenilebileceği belirtildi.

Adaylar sınav sonuçlarını belirtilen internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecek. Sınav Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

Açıklamada, sınavla ilgili madde analizleri ve uzman raporlarının sonuçlarına göre ÖSYM Yönetim Kurulunca; 9 Temmuz 2011 Cumartesi sabah uygulanan Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi, Genel Kültür alt alan testinin ana soru kitapçığındaki 38. sorunun doğru cevap seçeneğinin A yerine C olarak düzeltilerek değerlendirilmesine karar verildiği kaydedildi.

Ayrıca, 10 Temmuz 2011 Pazar günü öğleden sonra uygulanan Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri-Ekonometri-İstatistik-Kamu Yönetimi-Uluslararası İlişkiler Testinde yer alan İstatistik alt alan testinin ana soru kitapçığındaki 12. ve 26. sorular ile Uluslararası İlişkiler alt alan testinin 21. sorusunun iptal edilmesine karar verildiği de belirtilerek, değerlendirme işleminin ise söz konusu testlere cevap veren tüm adayların soruları doğru cevaplandırdığı kabul edilerek yapılacağı ifade edildi.

SINAVA 920 BİN 168 ADAY GİRERKEN, 481 ADAYIN SINAVI GEÇERSİZ SAYILDI

2011 KPSS sonuçlarına göre, sınava 920 bin  168 aday girerken, 481 adayın sınavı geçersiz sayıldı.Lisans düzeyinde  gerçekleştirilen 2011-KPSS sonuçları açıklandı.

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan KPSS Lisans Düzeyi Sonuçlarına  ilişkin sayısal verilere göre, KPSS'nin cumartesi sabah oturumuna giren 412 bin  984 adaydan 228'inin sınavı geçersiz sayılırken, 412 bin 756'sının sınavı geçerli  bulundu. Yabancı dil sınavına giren 120 bin 427 adaydan 85'inin sınavı geçersiz  iken, 120 bin 342'sinin sınavı geçerli oldu.

Cumartesi öğleden sonraki oturuma giren 230 bin 415 adaydan sınavı  geçersiz sayılan aday sayısı 78 olarak belirlenirken, 230 bin 337'sinin sınavı  geçerli; pazar sabah oturumuna giren 100 bin 946 adayın 69'unun sınavı geçersiz,  100 bin 877'sinin geçerli; pazar öğleden sonra oturumuna girenlerden 55 bin 396  adayın 21'inin sınavı geçersiz, 55 bin 375'inin ise geçerli sayıldı.

Bu verilere göre sınava 920 bin 168 aday girdi ve bu adaylardan 481'inin  sınavı geçersiz oldu.

2011-KPSS cinsiyete göre başarı ham puan ortalamalarına göre genel  yetenekte, eğitim bilimlerinde kızlar, gelen kültürde ve hukuk testlerinde  erkekler daha başarılı sonuç elde etti.

EN BAŞARILI İLLER

Genel Yetenek testinin tamamını doğru yanıtlayan 46 aday olurken, 10  üzerinde soruya doğru yanıt veren aday sayısı 408 bin 416 olarak tespit edildi.  Genel Kültür testinin tüm sorularını doğru yanıtlayan aday olmazken, 10 ve  üzerinde soruyu doğru yanıtlayan 385 bin 745 aday oldu.

Eğitim Bilimleri testinde ise tüm soruyu doğru yanıtlayan bir aday  olmadı. 10 ve üzerinde soruyu doğru yanıtlayan aday sayısı ise 228 bin 726 olarak  belirlendi.

Genel Yetenek testinde Ankara birinci olurken, Ankara'yı Kırıkkale,  Kırşehir, Bayburt, Karabük, Burdur, Diyarbakır, Afyonkarahisar, Balıkesir ve  Kayseri izledi.

Genel Kültür testinde ise Bingöl birinci sıradaki il oldu. İkinci Siirt  olurken, bu ili Batman, Mardin, Muş, Bitlis, Adıyaman, Diyarbakır, Ağrı ve  Bayburt takip etti.

Eğitim Bilimleri testinde ise birinci Bayburt, ikinci Bilecik, üçüncü  Gümüşhane oldu. Bu illeri Burdur, Kastamonu, Balıkesir, Kilis, Erzincan, Amasya  ve Kırşehir izledi.
         
"SÜRECİ SABOTE ETMEYE YÖNELİK GİRİŞİMLER ZAMANINDA FARK EDİLDİ”
         
Açıklamada, 2011-LYS'de olduğu gibi 2011 KPSS'de de sınavların  hazırlanmasında ve uygulanmasında en üst düzeyde tedbir alındığı belirtilerek,  şunlar kaydedildi:
“Sınav süreci ÖSYM üst yönetimi tarafından yakından izlenmiştir. Bu  kapsamda, süreci özellikle internet üzerinden ve sınav esnasında sabote etmeye  yönelik girişimler zamanında fark edilerek gerekli tedbirler alınmış ve  sınavlarda herhangi bir sorun oluşmadan sınavlar tamamlanmıştır. Adayların sınav  sonuçları 120 farklı puan türünde hesaplanmış ve duyurulmuştur.”

CEVAP KAĞITLARINA SAAT 14.00'DEN İTİBAREN ERİŞİLEBİLECEK


2011-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavına ait cevap kağıtlarının görüntüleri, sınava giren adayların kendi cevap kağıtlarını inceleyebilmeleri amacıyla bugün saat 14.00'den itibaren erişime açılacak.

Sınavlara giren adaylar kendi cevap kağıtlarının görüntüsünü, ÖSYM'nin “http://ais.osym.gov.tr” internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile edinebilecek.

Bu uygulamanın adayı bilgilendirme amacıyla yapıldığı, görüntülenen sayfanın belge niteliği taşımadığı ve her türlü değerlendirmede ÖSYM sisteminde kayıtlı bilgilerin esas alındığının altı çizildi.




Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER