KYK'NIN YURT YÖNETİM MEMURLUĞU SINAVINA YÜRÜTMEYİ DURDURMA!

Ankara 12. İdare Mahkemesi, Türk Eğitim Sen tarafından açılan davada, KYK'nın Mart 2016 tarihli, 1403 kişilik sözleşmeli personel alım duyurusunun yürütmesini durdurdu.

KYK'NIN YURT YÖNETİM MEMURLUĞU SINAVINA YÜRÜTMEYİ DURDURMA!

Kredi Yurtlar Kurumu, geçen yılın Mart ayında yayımladığı ilanla, 1403 sözleşmeli Yurt Yönetim Memuru alacağını duyurmuştu. 

İlan metnine göre, sözlü sınava en yüksek KPSS puanına sahip 4 katı aday alınacak ve atamalar sırasında sadece sözlü sınav puanları esas alınacaktır.

Türk Eğitim Sen, bu personel alımına dair duyurunun iptaliğ için dava açmıştı. Dava sonuçlandı.

Ankara 12. İdare Mahkemesi, sözlü sınavın tek geçerli kriter olarak belirlenmesi yönündeki duyurunun yürürlüğünün durdurulmasına oybirliğiyle karar verdi.

Kararın gerekçesinde, dava konusu duyurunun muhtelif hükümlerinde, yazılı sınavı tamamlayıcı nitelikte olması gereken sözlü sınavın, seçimin tek belirleyicisi olarak düzenlendiği, bu haliyle somut olarak değerlendirilebilecek ve adaylar arasında objektifliği sağlayabilecek nesnel bir değerlendirme ölçütü olan yazılı sınavdaki başarı puanının değerlendirme dışı bırakılarak başarı sıralamasının tek başına sözlü sınav sonuçlarına göre oluşturulduğu anlaşıldığından etkin bir yargısal denetimden uzak, Anayasa'nın 2. maddesinde belirtilen Hukuk Devleti ve 657 sayılı Kanunda yer alan liyakat ilkesine aykırı şekilde düzenlenen dava konusu duyuru işleminde hukuka uyarlık bulunmadığı belirtilmiştir.

a1.jpga2.jpg

 

Türkiye Eğitim.com
 

Güncelleme Tarihi: 06 Eylül 2017, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
yusuf
yusuf - 7 yıl Önce

ee nolacak şimdi

SIRADAKİ HABER