LİCE'DE MAHZUN KORKMAZ HEYKELİ KALDIRILDI,OLAYLAR ÇIKTI:1 ÖLÜ,2 YARALI

Diyarbakır'ın Lice İlçesi Yolaçtı Köyü'nde PKK mezarlığına dikilen Mahsum Korkmaz heykeline mahkemenin el koyma kararı vermesinin ardından bölgeye güvenlik güçleri operasyon düzenledi. Güvenlik güçleri ile heykele el konmasını önlemek isteyenler arasında olaylar çıktı. Çıkan olaylar sonucunda ilk belirlemelere göre 1 kişi öldü, 2 kişi de yaralandı. Askerler, kalabalığın direnmesine rağmen heykeli dikildikten 4 gün sonra kaldırdı

LİCE'DE MAHZUN KORKMAZ HEYKELİ KALDIRILDI,OLAYLAR ÇIKTI:1 ÖLÜ,2 YARALI

Diyarbakır'ın Lice İlçesi Yolaçtı Köyü'nün kırsal kesiminde geçen yıl çatışmalarda ölen PKK'lılar için mezarlık kuruldu. Mezarlığa PKK'nın Hakkari'nin Şemdinli ve Siirt'in Eruh ilçelerine ilk saldırılarını gerçekleştirmesinin yıldönümünde baskınları gerçekleştirenler arasında bulunan Mahsum Korkmaz'ın heykeli dikildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı heykelin dikilmesinin ardından 'terör örgütü propagandası yapıldığı' gerekçesiyle kapsamlı bir soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Lice Sulh Ceza Mahkemesi'nden heykele 'suç eşyası' olduğu gerekçesiyle el konulması kararı talep edildi. Talep üzerine Lice Sulh Ceza Mahkemesi, heykele el konulması kararı verdi.

 

OPERASYON DÜZENLENDİ

Mahkemenin el koyma kararının ardından güvenlik güçleri bu sabah saat 06.00 sıralarında heykeli kaldırmak için bölgeye operasyon düzenledi.

Mahkemeden el koyma kararı

 

Güvenlik güçlerinin heykelin bulunduğu alana girmemesi için geceden beri bekleyen grup, taş ve havai fişekle saldırarak engel olmaya çalışması üzerine jandarma ekipleri biber gazı ile müdahalede bulundu.


Zırhlı araçların lastiklerinin bile parçalandığı görüldü.

1 KİŞİ ÖLDÜ, 2 KİŞİ YARALI

Gruptaki bazı kişilerin de güvenlik güçlerine silahla ateş açması üzerine büyüyen olayda 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin de yaralandığı öğrenildi. Yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu belirtildi.

Çıkan olaylarda ağır yaralanan Mehdi Taşkın (24), tedavi altına alındığı Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, doktorlarla yaptıkları görüşmede başından kurşunla yaralanan Mehdi Taşkın'ın ölüm haberini aldıklarını belirterek, "Olayda iki kişi de yaralanmış. Vücuduna 4 kurşun isabet ettiğini öğrendiğimiz 1 yaralı şu anda hastanede ameliyatta bulunuyor. Diğer yaralının da tedavisi sürüyor" dedi.

HEYKEL 4 GÜN SONRA KALDIRILDI

Askerler, kalabalığın direnmesine rağmen heykeli dikildikten 4 gün sonra kaldırdı.

Operasyona katılan jandarma ekiplerinin Lice'ye dönüşü sırasında ilçe girişindeki yol güzergahında bekleyen ve çoğunluğunu çocukların oluşturduğu grup, askeri araçlara taş attı.

Diyarbakır Valiliği'nin konuyla ilgili önümüzdeki saatlerde açıklama yapacağı belirtildi.

DİYARBAKIR-BİNGÖL YOLU KAPALI

Bu arada Diyarbakır Valiliği'nin aldığı kararla Diyarbakır-Bingöl karayolu ulaşıma kapandı. Diyarbakır yönünden Lice'ye gitmek isteyen araçların geçişine izin verilmezken, karayolu üzerinde kontrol noktaları kuruldu

HÜRRİYET

Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER