LOJMAN KİRA BEDELLERİ BELİRLENDİ

Maliye Bakanlığı tarafından 2016 yılına dair lojman kira bedelleri belirlendi.

LOJMAN KİRA BEDELLERİ BELİRLENDİ
Maliye Bakanlığı tarafından belirlenen 2016 yılına ait lojman kira bedelleri resmi gazetede yayımlanarak duyuruldu. Belirlenmiş olan düzenlemeye göre, Yurt içinde bulunan konutlardan aylık her bir metrekare için;
a) Kerpiç, ahşap, bağdadi ve benzeri konutlarda 1,65 TL/m²,
b) Kalorifersiz konutlarda 2,58 TL/m²,
c) Kaloriferli konutlarda 3,39 TL/m²,kira bedeli alınacak.

Kira bedellerine ne kadar ilave yapıldı? Belirlenen kira bedellerine ek olarak, kaloriferci, kapıcı ya da her ikisinin de kurum ve kuruluşlarca karşılandığı konutlardan aylık metrekare başına 0,40 lira alınacak. Elektrik ve su bedellerinin tespitinde, kurum ve kuruluşlarca yapılan gerçek giderlerin dikkate alınarak kullanıcılarından tahsil edilmesi esas olacak. Bununla birlikte elektrik sayacının ayrılamaması halinde metrekare başına 0,75 lira, su sayacının ayrılamaması halinde metrekare başına 0,65 lira, elektrik ve su sayacının her ikisinin de ayrılamaması halinde 1,40 lira, konutlarda kullanılan suyun şehir şebekesi dışında kaynaklardan (kuyu, artezyen, kaynak suyu gibi) karşılanıyor olması halinde ise 0,35 lira ilave kira bedeli tahsil edilecektir. Hangi konutların yakıtları kurum tarafından tedarik edilecek?

RESMİ YAZI İÇİN TIKLAYIN 

Yakıt maliyetlerindeki artışlar dikkate alınarak, yurt içindeki kaloriferli kamu konutlarından yakıtı kurum ve kuruluşlar tarafından tedarik edilenlerde oturanlardan ısı pay ölçer veya kalorimetre cihazı montajı yapılmamış konutlarda, her bir metrekare için 15 Ocak 2016'dan itibaren metrekare başına 1,35 lira yakıt bedeli alınacak. Yakıtı kurum ve kuruluşlarca tedarik edilen konutlarda, ortak kullanım alanlarındaki aydınlatma, elektrik, su, gaz, otomat ve benzeri giderlerin zorunlu nedenlerle kurum ve kuruluşlarca karşılanıyor olması halinde, bu giderler karşılığında kira ve yakıt bedellerine ek olarak her bir metrekare başına 15 Ocak 2016'dan itibaren metrekare başına 0,15 lira alınacak olup duyurulur.
Güncelleme Tarihi: 08 Ocak 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER